Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se na turnajích objeví nejdříve v druhé půlce příštího roku, jelikož má po přepadení pořezané prsty a plnou zátěž snese až za šest měsíců.

Šestadvacetiletý Krpálek je velkým obdivovatelem tenisu. Letos patřil k největším fanouškům Kvitové na její cestě za olympijským bronzem v Riu a povzbuzoval přímo ve Štrasburku český fedcupový tým, který získal v soutěži družstev hattrick.

„Je to hrozný. Nechápu lidi, že můžou něco takového udělat. Petra se snaží bojovat o různé medaile, vozí poháry a dělá pro Českou republiku úplně všechno a pak se stane tohle, tak mi to přijde jako šílenost," komentoval Krpálek přepadení Kvitové v jejím bytě z minulého týdne.

Bývalá světová dvojka Kvitová se pachateli bránila a ten jí nožem pořezal levou ruku, v které hráčka drží raketu. Lékaři jí poraněné šlachy na všech prstech a dva nervy sešili, plné sportovní zatížení Kvitová snese za půl roku.

Krpálek hned po nepříjemné události Kvitové vzkazoval, ať se drží a že věří, že se tenistka brzy uzdraví. „Doufám, že se z toho brzy dostane, bude zpátky a zase ji uvidím na kurtu, jak řádí a vozí další cenné medaile a poháry," přeje si judista.