Rozporuplné pocity mají v Třebíči. Slza totiž do čtvrtfinále proklouzla za minutu dvanáct, když obsadila osmé a zároveň poslední postupové místo. „Základní část hodnotím spíše sporně, hlavně tedy tu jarní část. Na play-off jsme se strašně nadřeli. Ale jsme tam," oddychl si třebíčský obránce Vojtěch Němec a pokračoval v hodnocení. „Bohužel půjčeného gólmana Daniela Bártů nám na jaro vzali, a mezitím se zranil náš stálý gólman Vasil Igersky. Tudíž jsme tento post museli dost lepit a dostali tak mnoho gólů (111). Mohli jsme v téhle sezoně pomýšlet výše, ale i tak musíme být rádi za play-off," má jasno třebíčský bek.

Jeho mužstvo čeká ve čtvrtfinále snad ten nejtěžší možný soupeř. „Do play-off jdeme proti SK Jihlava B. Tento tým měl pouze dvě prohry, s Hodonínem a s námi. Proti Jihlavě se nám hraje celkem dobře, a nemáme ho za tak silného soupeře, jak se na první pohled zdá," věří si Němec.

Ilustrační foto.
Tradiční turnaj v Okříškách navštíví i hokejisté Komety

Favorit je sice jasný, ale… „Myslím, že utkání budou vyrovnaná a divácky atraktivní. V Jihlavě bude určitě hodně diváků, o to více mě mrzí, že v Třebíči o to není zájem. A ještě se na straně SK představí dva naši odchovanci Trybuček a Sobotka. Na naší straně zase nastoupil exjihlavští Růžička, Bohatý a Policar. Hráči se víceméně znají a jdou si všichni hodně do těla," očekává boj se vším všudy obránce Slzy a dodává: „Další zajímavostí je, že v Jihlavě se hraje na plastovém povrchu, kde někteří naši kluci ještě nehráli."

Přibyslavice zaznamenaly zlepšení až v odvetné části sezony a probojovaly se na konečné páté místo. „Výsledkově nešťastný podzim se nám podařilo dohnat v jarní části. V osmi zápasech jsme prohráli pouze jedenkrát v nájezdech. Skóre podzimu 39:49 a jaro 40:16 mluví jasně," má jasno hrající předseda Slzy Jiří Gric.

Klíčové bylo vyprázdnění marodky. „Byly tam návraty po zranění, mužstvo se scházelo na tři útoky. Střelecky se prosadila první lajna a táhnou i ostatní řady. Navíc se nám dostal do životní formy brankář Luboš Maxa. Smolně se zranil bek Hvězda, naštěstí se podařilo sehnat adekvátní náhradu v podobě Lukáše Horta," mne si ruce Gric.

Slzu nyní čeká čtvrtfinálová bitva s Kyjovem. „Hráli jsme s nimi oba zápasy už na podzim. Mají hodně mladý a běhavý tým, což nám dělalo problémy, ale musíme jim vnutit naši hru," nechal se slyšet přibyslavický obránce, který se netají postupovými ambicemi. „Chceme postoupit, zároveň ale víme, že to není lehký soupeř," ví přibyslavický předseda.

Komplikací je zranění univerzála Bacúra. „Jsou tu navíc další drobná zranění a to to by mohlo být rozhodující. Pokud do Kyjova pojedeme na tři pětky, tak to musíme urvat," věří Gric.

Čtvrtfinále MHbL

1. zápasy, sobota od 10.30: Kyjov – PŘIBYSLAVICE, od 14.00: SK Jihlava B – TŘEBÍČ, St. Brno – Jundrov, Hodonín – Flyers Jihlava, 2. zápasy – neděle, od 10.00: Jundrov – St. Brno, od 12.00: PŘIBYSLAVICE – Kyjov, od 14.00: TŘEBÍČ – SK Jihlava B, Flyers Jihlava – Hodonín.

Říční lázně Polanka
Dřevěné Říční lázně na Polance budou po opravě opět sloužit k převlékání