Sobotní Jihlavský triatlon 2017 už bude 12. ročníkem, a opět bude součástí nejen Poháru Běžce Vysočiny, ale také zároveň Mistrovstvím kraje Vysočina v triatlonu. Nic to však nemění na tom, že je to otevřený závod, a přihlásit se do něj může kdokoliv! Prezenci ukončují pořadatelé vždy půl hodiny před startem.

V jihlavském Pávově se bude závodit již od 9.45. To se v duatlonu představí ti nejmenší. Navazovat budou další kategorie. Žáci od 10 let a výš už budou muset zvládnout triatlon. Hlavní závod mezi dospělými je na programu od 12 hodin a triatlonisty v něm čeká 650 metrů plavání, poté 20 km na kole v úseku Pávov – Heroltice – Měšín – Ždírec a zpět, a na závěr 5 km běžecká část po lesních cestách bez převýšení.

Aby toho nebylo málo, tak v neděli je na programu Pteam Xtriatlon 2017. Dějištěm opět bude Autokempink Pávov. V 10 hodin vše odstartuje dětský závod kategorie do 3 let. Ty nejmenší čeká 50 metrů běhu s rodiči.

Ve stejnou dobu začíná i prezence ostatních kategorií. Hlavní program terénního triatlonu, tedy závodu, v němž se cyklistická část odehrává na nezpevněných trasách a na horských kolech, je taktéž v pravé poledne. Všechny v něm čeká 500 metrů ve vodě, 30 km na kole a 7 km běhu.

Jihlavský triatlonový víkend

SOBOTNÍ PROGRAM - SILNIČNÍ: Pohár Běžce Vysočiny v triatlonu a Mistrovství kraje Vysočina: Jihlavský triatlon 2017 (9.40 mládež, 12.00 hlavní kategorie – Autokempink Pávov).
NEDĚLNÍ PROGRAM - TERÉNNÍ: Pteam Xtriatlon 2017 (10.00 mládež, 12.00 hlavní kategorie - Autokempink Pávov).

Fotbalisté Bedřichova (v modrých dresech) vstoupí do nové "átřídní" sezony až sobotním duelem s Telčí. Zápas 1. kola ve Světlé se kvůli svatbě Petra Šány odložil na tuto středu.
První derby obstarají netradiční soupeři. Bedřichov hostí Telč