VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podnikání

19.12.2010

V Jihlavě obchodníkům údajně klesají tržby

Jihlava – Někteří obchodníci z jihlavského Masarykova náměstí a přilehlých ulic marně čekali o posledním adventním víkendu na nekončící davy zákazníků, kteří by u nich nakupovali vánoční dárky pro své blízké. Za poslední roky jim údajně předvánoční tržby klesají, Deníku to řekli někteří prodejci v jihlavském Prioru.

16.12.2010

Třešťskou firmu Podzimek znají v Praze i v New Yorku

Třešť – Firma Podzimek se staletými kořeny sídlí v šestitisícové Třešti. Dává práci třem stovkám zaměstnanců.

16.12.2010

Lidé s dárky příliš nespěchají

Jihlava – Třetina mužů a celých 14 procent žen v našem kraji nemá vánoční dárky nakoupeno ještě ani dva týdny před Štědrým dnem. Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost STEM/MARK pro GE Money Bank.

16.12.2010

Cukráři se musí ohánět. Svátky jsou za dveřmi

Třebíčsko -Nemálo žen využívá nabídky profesionálních cukrářů a na slavnostní tabuli a vánoční svátky si cukroví raději objedná. Důvodem je čas.

9.12.2010

Kozí sýry oceňují i Francouzi

Krasolesí – Chov anglonubijských koz byl pro manžele Davida Kolmana a Janu Provazníkovou z Prahy spontánní nápad.

9.12.2010

Vhodných ploch pro stavbu továren u nás rychle ubývá

Vysočina – Společnost Trade Mark Holding CZ (TMH) patří mezi nejmladší podnikatelské subjekty na Vysočině.

2.12.2010

Klecím na chov králíků odzvonilo. Do budoucna je nahradí volný výběh

Ratibořice - Firma Jiřího Kočára vznikla v roce 1993, jako jedna z mála v České republice se úzce specializuje na chov brojlerových králíků Hyla, které dodává nejen po republice, ale i do východní Evropy.

2.12.2010

Prioritou DELu je vzdělávání zaměstnanců

Žďár nad Sázavou – Za patnáct let své činnosti na trhu získala neocenitelné zkušenosti zejména v dodávkách technologických linek, individuálních strojů, automatizace výrobních linek, strojů pro různá průmyslová odvětví včetně automobilového. Řeč je o firmě DEL ve Žďáře nad Sázavou.

25.11.2010

Uspořádat maturitní ples vůbec není hračka

Jihlava -Studenti by měli myslet na to, že objednávat sál musí třeba i dva roky dopředu. Ani finanční zajištění večera nebývá jednoduché.

7.10.2010

Bankovní politika brzdí trh s realitami

Vysočina – Stagnace, to v tom lepším případě, jinak celkový propad. Právě tak hodnotí situaci na současném realitním trhu Vysočiny realitní makléři.

23.9.2010

Před prezidentem obstáli, někdy ale rozmařilostem nevyhoví

Jihlava –Chod této firmy prověřil před týdnem při své prezidentské návštěvě Václav Klaus s chotí Livií nejdůkladněji. Prezidentský pár si za útočiště vybral jihlavský Hotel Gustav Mahler.

16.9.2010

Absolventi škol začínají plnit úřady práce

Vysočina -Čerstvým maturantům skončily prázdniny, mladých uchazečů o práci tak v jednotlivých okresechpřibývá.Situace je však lepší než loni.

23.8.2010

Šest potravin dostalo krajskou cenu

Vysočina -Prestižní značkou Regionální potravina kraje Vysočina 2010 se od víkendu nově honosí šest krajských potravin.

18.6.2010

Hledá se rebel roku

Jihlava -Bylo vyhlášeno pátrání po co nejoriginálnějším a nejnetradičnějším přístupu k podnikání.

3.6.2010

Stavbaři ohlašují nový boom bytové výstavby

Jihlava -V Jihlavě vyrostou nové rodinné či bytové domy ve čtyřech lokalitách: na Dolině, v Havlíčkově ulici, v klavírce a na Hosově.

29.4.2010

Tradiční len na polích Vysočiny prakticky končí

Havlíčkobrodsko -Z méně obvyklých plodin je možné na polích v našem kraji spatřit v současnosti kmín nebo například mák.

25.4.2010

Bosch lanařil potencionální zaměstnance

Jihlava – Více než sto potencionálních pracovníků o víkendu přivítala jihlavská strojírenská firma Bosch Diesel. Do pávovského závodu největšího zaměstnavatele v kraji totiž přijeli studenti technických oborů českých vysokých škol.

22.4.2010

Firmy lanaří i žáky ze základek

Vysočina – Necelá stovka studentů technických oborů na vysokých školách se o víkendu sjede do jihlavské strojírenské firmy Bosch Diesel.

15.4.2010

Za úspěchem stojí nápad, nasazení a kreativita

Zvole -Návštěvnost westernového městečka rok od roku stoupá. A souběžně s ní i nabídka aktivit a poskytovaných služeb.

8.4.2010

Specialitou moderního biomlýna je špaldová mouka

Březník -Moderní historie mlynářství sev Březníkuzačala psát v roce 1998.

19.3.2010

Vysočina hledá cesty, jak přivést turisty

Vysočina – Za dva týdny se turistům znovu otevřou brány většiny památek v zemi. První duben je považován za neoficiální start turistické sezony. A všichni lidé, kteří se v kraji pohybují v cestovním ruchu, si přejí, aby byla lepší než ta loňská.

21.2.2010

Pozitiva ekonomické krize: Radnice si mohou vybírat z většího počtu firem

Vysočina – Některá vedení měst na Vysočině si všimla, že do konkurzu na veřejné zakázky se jim hlásí daleko více zájemců než třeba před pár lety. Důvodem může být často zmiňovaná krize.

21.2.2010

Boj o supermarket pokračuje

Polná – Městem hýbe návrat developerské firmy usilující po roce opět o výstavbu supermarketu na polenském autobusovém nádraží.

21.2.2010

Jipocar staví ve Stříteži další halu

Jihlava – Novou halu za čtyřicet pět milionů korun staví v těchto dnech jihlavská logistická společnost Jipocar. Hotová by měla být letos v srpnu.

18.2.2010

Začínal jsem s dvanácti pracovníky, říká Odvárka

Žďár nad Sázavou – Od září 1991, tedy již téměř devatenáct let, funguje ve Žďáře nad Sázavou firma působící pod obchodním názvem ODAS. Jejím předmětem podnikání je komplexní nakládání s odpady.

18.2.2010

Největší uplatnění: ve strojírenství a službách

Vysočina - Řemesla jako budoucí povolání volí žáci devátých tříd až jako krajní možnost.

11.2.2010

Bosch lákal žáky ke studiu strojírenství. Také na stipendium

Jihlava – Pouze pár posledních týdnů dělí žáky devátých tříd základních škol, aby se definitivně rozhodli, na jakou střední školu se vydají.

11.2.2010

PSJ budou stavět komplex budov pro olympijské Soči

Jihlava – Jihlavská společnost je blízko k definitivnímu získání zakázky za deset miliard korun.

6.2.2010

Lidé by měli zkoušet i nová jídla, říká kuchař

Cikháj – Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.

4.2.2010

Kotěra: Zvěřinu upravujeme po staročesku, proto se lidé vrací

Okrouhlice – Hospoda Na Staré poště přivítá v Okrouhlici každého návštěvníka nejen příjemným a velmi netradičním interiérem, ale také výborným jídlem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies