VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dokažme, že poctivé řemeslo stále žije

Motto – „Práce musí bavit, není to jen o penězích.“

9.8.2011
SDÍLEJ:

Kamil Alfery.Foto: DENÍK archiv

Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip…

Deset fachmanů Velkopopovický Kozel společně s Deníkem již našel a odměnil za jejich poctivou práci a řemeslný kumšt. Pomozte nám i vy najít poctivé řemeslníky z vašeho regionu a odměna vás nemine. Dnes vám přinášíme příběh fachmana Kamila Alferyho, který již byl Kozlem oceněn.

Kdo si jednou nakoupí v nenápadném obchůdku s uzeninami a masem nad náměstím, rád se tam vrací. Lidé sem chodí pro to, co jinde nenajdou. Vedoucí prodejny totiž dle svých receptů vyrábí i vlastní produkty, například párky. V prodejně čekám na pana vedoucího a zatím mohu pozorovat, že zákazníci mají velký zájem například i o další specialitu masny, tou je sekaná.

Tip na řeznického mistra Kamila Alferyho zaslal jeden z jeho zákazníků, Tomáš Jeřábek. Ten se do jeho obchodu rád vydává hlavně kvůli uzenářským výrobkům a kvalitně porcovanému masu. Úspěch svého podniku pan Alfery připisuje stále čerstvým výrobkům, které prodává, nebo je ve velké míře sám vyrábí. Podle něho není důležitá kvantita, ale kvalita. Zákazníci se do jeho obchodu nad náměstím rádi vracejí i díky profesionalitě a ochotě personálu.

Nejlepší odměnou po práci pro Kamila Alferyho jsou chvíle prožité s manželkou a dětmi. S rodinou si rád užívá společné procházky i delší výlety.

Své ocenění komentuje slovy: „Ocenění si samozřejmě vážím. Největší odměnou jsou však spokojení zákazníci, kteří k nám chodí pro oblíbené zboží. To pak práce baví, a člověk zjistí, že to není jen o penězích.“

Pana Alferyho jsem se zeptala na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe, než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Už děda říkal, stále musíš hlídat čerstvost a kvalitu masa, nikdy nesmíš usnout. A je to pravda. Nezáleží na kvantitě, ale kvalitě. Vyrábíme i své vlastní produkty, například párky a další uzeniny. Maso si necháváme každý den přivézt vcelku, vše porcuji sám. To je jedna podmínek kvality. Tou nejdůležitější je čerstvost.“

Na co se těšíte po dni plném práce?

„Volných chvil není mnoho, ani o letních prázdninách. Když už nějaké přijdou, tak jsem moc rád s rodinou.“

9.8.2011
SDÍLEJ:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Cvičení Ample Strike.

Nad krajským městem se budou brzy cvičit vojáci

Fotbalisté Košetic mohou v Humpolci přidat třetí výhru v řadě!

Humpolec nebo Košetice, kdo znovu vyhraje?

Tasmánské čerty zatím zastupují v zoo psi pralesní

Jihlava – Někdo se v zoo během léta narodil, další zvířata jsou z chovů jiných zahrad. Nejnavštěvovanější místo v Kraji Vysočina proto návštěvníky láká nově na psy pralesní, hrošíka či nově narozené opeřence. Psi pralesní jsou zatím alternativou k tasmánským čertům, tedy ďáblům medvědovitým, o které zahrada usiluje.

AKTUALIZOVÁNO

Stromy padaly na silnice, auta i karavan

Vysočina – Plné ruce práce měli přes noc hasiči i policisté na Vysočině kvůli bouřce doprovázené silným větrem. „V průběhu noci a časného rána zasahovali hasiči na Vysočině u více než 120 událostí v souvislosti s počasím,“ informovala mluvčí hasičů Petra Musilová. Šestadvacet oznámení obdrželi také vysočinští policisté.

Za darované peníze koupí vyhřívanou postel

Jihlava – Jednu vyhřívanou postel pro novorozeně dostane dětské oddělení jihlavské nemocnice díky sportovnímu výkonu Františka Boudného. Ten totiž absolvoval cyklistický závod a slíbil, že za každý ujetý kilometr daruje jeho firma jihlavské nemocnici deset korun. Nakonec je výsledná částka mnohem větší, protože se složilo více sponzorů.

Jednou mě donutili, abych poslal telegram Pavlu Dobešovi, ať nejezdí

Telč – Další ročník oblíbeného festivalu Prázdniny v Telči je již minulostí. Jak vznikl, které hudební hvězdy se ukázaly na prvním ročníku, co byla soutěž O starou Belu, které těžkosti museli organizátoři akce rozdýchat a co se chystá na příští rok. To všechno prozradil Milan Medvěd Kolář, který je duší celého festivalu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení