Během posledních dvou let společnost Hartmann do rozšíření výroby a technologií závodu investovala více než 20 milionů korun. Další investice jsou plánovány v roce 2017, kdy by se měla otevřít v pořadí již osmá výrobní linka, zhruba ve stejné ceně. Podle Bernharda Wittmanna, senior viceprezidenta společnosti Hartmann z Německa, je brodský závod sice nejmenší ze tří v Česku, ale je jedním z nejdůležitějších.

V úterý otevřená linka poslouží k výrobě komplexních operačních roušek pro jednorázové operační krytí, které jsou součástí speciálního operačního setu pro zdravotnická zařízení. Design setu se přizpůsobuje přání zákazníka. Na nové lince bude pracovat 18 zaměstnanců. Od nové linky si Rico slibuje navýšení kapacity výroby na 50 tisíc operačních roušek týdně.

„Každý týden opustí brány závodu až 50 tisíc kusů roušek, což je díky nové výrobní lince přibližně o pět tisíc kusů více než loni. O roušky je zájem především
v zahraničí, kam míří většina produkce havlíčkobrodského závodu," informoval ředitel závodu Hartmann– Rico v Havlíčkově Brodě Tomáš Otradovský.

Hlavně kvalita

Jak podotkl, zahraniční zdravotnická zařízení preferují kvalitní výrobky z Čech před levným dovozem z Asie. Největší zakázky společnosti Hartmann směřují do EU.

„Naše výroba je specifická vysokým standardem a kvalitou i tím, že se na celé produkci podílí hlavně ruční výroba, proto většinu zaměstnanců tvoří ženy," podotkl ředitel Otradovský.

Podle člena představenstva společnosti Hartmann – Rico Pavla Fuchse, se společnost rozhodla jít cestou vysoké kvality. „V ČR působí už 25 let," konstatoval Fuchs. Za posledních pět let investovala společnost do tří výrobních závodů v ČR významné investiční prostředky, poskytuje zaměstnání v České republice více než 1 600 osobám.