Závěru roku dominovaly technické zásahy, a to hlavně v podobě součinnosti se zdravotníky a policisty při otevírání bytů a domů, ve kterých hrozilo nebezpečí z prodlení nebo byly zraněné osoby.

Ani poslední den v roce nezůstaly komunikace Vysočiny bez nehod. Bouralo se před jednou hodinou odpoledne na ulici Kpt. Jaroše v Třebíči. Při nehodě osobního vozidla se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků. K další nehodě došlo po páté hodině odpoledne, když se střela dvě osobního vozidla na silnici u Osové Bitýšky na Žďársku, nehoda se obešla bez zranění. Před půl osmou havaroval osobní vůz na ulici Blahoslavova v Třebíči, ani při této nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Posledním zásahem loňského roku bylo osmnáct minut před půlnocí otevření bytu na ulici 5. května v Pelhřimově.

První novoroční zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Dvanáct minut po půlnoci byl na linku tísňového volání ohlášen požár lesa v katastru obce Daňkovice na Žďársku. Na místo události vyjeli hasiči z pěti jednotek, na místě ale našli pouze doutnající ohniště a nakonec byl zásah klasifikován jako technologická pomoc.

Od půlnoci do deváté hodiny ráno zasahovali hasiči celkem u pěti událostí. Během rána vyjížděli také k požáru, za kterým prokazatelně stojí nedbalost při používání zábavní pyrotechniky. V Náměšti nad Oslavou vzplála po jedné hodině v noci lípa. Hasiči ji uhasili vysokotlakým vodním proudem. Majetková škoda byla vyčíslena na částku jeden tisíc korun.