I. A TŘÍDA – SKUPINA A

BEDŘICHOV – POHLED 2:3
Už v 6. minutě udělala domácí obranu chybu, kterou dokázal potresta hostující Michal Sobotka. Bedřichov se ještě chvilku hledal, než začal srovnávat hru a dostal se do pár slibných šancí, ale do poločasu gól už nepadl. Po změně stran srovnal Lacina, jenže chvilku po něm skóroval i pohledský Eis. Brankový kolotoč ještě roztočil znovu Lacina, takže zanedlouho to bylo 2:2. Jenže domácí zřejmě ještě slavili, když hned po rozehrání neuhlídali Michala Sobotku, který tváří v tvář Šánovi nezaváhal a duel rozhodl. „Děláme hrozné chyby, neproměňujeme šance. My proti těm slabším neumíme asi hrát," dodává zklamaně trenér Bedřichova Josef Diňa.
Góly: 50. a 61. Lacina – 6. a 62. Michal Sobotka, 55. Eis. Rozhodčí: Budín. ŽK: 2:4. Diváci: 11. Poločas 0:1. Bedřichov: Šána – Mašek, J. Mareš, Volák, D. Mareš (79. Novotný) – Vaněk, Paulík, Pojer, Severa – Lacina, Mikeš (46. Janák).

PELHŘIMOV B – POLNÁ B 1:1
Ve vyrovnaném zápase se body zaslouženě dělily. V prvním poločase měli více šancí domácí, ale J. Zabloudil střílel z voleje mimo, branku netrefil ani Pakosta z otočky. Po přestávce pálil nad Venkrbec a z protiútoku udeřili hosté. Po chybě domácí obrany se do sóla dostal Diviak a střelou po zemi překonal M. Zabloudila. Za osm minut už bylo vyrovnáno, když se ujala tvrdá střela Pakosty, kterou Sybera reflexivním zákrokem jen přizvedl na cestě do sítě. Zajímavá hra pokračovala i v závěru, Voráč z méně než deseti metrů střílel do Zabloudila a Bartošku při sólu zastavila píšťalka rozhodčího, zasáhl poskakující míč rukou.
Góly: 64. Pakosta – 56. Diviak. Rozhodčí: Krondráf. ŽK: 1:0. Diváci: 40. Poločas: 0:0. Polná B: Sybera – Kratochvíl, Formáček, Jaroš, Šofr, Holas, Novotný, Diviak, Mühlfeit, Jelínek, Voráč.

DOBRONÍN – HABRY 3:2
Do vedení šli domácí, po rohu nejvýše vyskočil Cink a hlavou udeřil přesně. Za chvíli vyrovnal Michal, který využil podběhnutí míče od protihráče a sám zakončil do odkryté svatyně. Habry ještě do poločasu otočily vývoj, Bártík vystihl špatnou malou domů a radoval se z branky na 1:2. Dobronín se po přestávce zvedl a hned po příchodu z kabin vyrovnal krásnou střelou z dálky Petr Meloun. V 71. minutě vystihl míč Tomáš Sedláček a s trochou štěstí rozhodl ze samostatného úniku o třech bodech pro domácí. „Pro nás to mělo být povinné vítězství. Habry ale hrály celkem dobře, nám zápas moc nevyšel. Po přestávce se náš výkon zvedl a jsme rádi, že jsme zápas dokázali dotáhnout do vítězného konce," řekl dobronínský trenér Jan Chramosta.
Góly: 32. Cink, 47. P. Meloun, 71. T. Sedláček – 35. Michal, 39. Bártík. Rozhodčí: Reich. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 1:2. Dobronín: Kotrba – Novotný, Štefko, Laňka, Cink – Mikšíček, L. Sedláček, Macek, Pospíchal – P. Meloun, T. Sedláček. Habry: Krátký – Janouch, Řezníček, M. Vlček, Bártík – P. Vlček, Desenský, Stránský – Vavřička, Klouček, Michal.

LEDEČ N. S. – LUKA N. J. 5:2
První poločas vyrovnaný se hrál vyrovnaný fotbal, kdy soupeř šel do vedení. To se trefil Toman. Jenže domácím se podařilo do poločasu výsledek otočit. Po Toulově přihrávce se nadvakrát trefil Voplakal. A za šest minut se z penalty prosadil Nepovím. Na začátku druhého poločasu Luka vypadla z tempa a toho Ledeč využila. Nepovím po parádní individuální akci přidal třetí gól. Stejný hráč v 51. minutě využil chyby obrany a zavěsil. Pak hosté z ojedinělé šance snížili, ale za dvě minuty je uzemnil Trpišovský, který proměnil brejk.
„Fotbal byl hodný I. A třídy, přijel k nám technický a fotbalový soupeř," řekl spokojený trenér Ledče Martin Turek.
Góly: 30. Voplakal, 36. a 51. Nepovím, 53. a 79. Trpišovský – 26. Toman, 77. Mašek. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 2:1. Diváci: 200. Poločas: 2:1. Luka n. J.: Žatečka – Bratršovský, Hlávka, Svěrák – Trombelli, Boháček, Navrátil, Kucarov, Horáček (60. Rychlý) – Toman, Mašek.

I. A TŘÍDA – SK. B

RANTÍŘOV – BUDIŠOV 0:4
Rantířovští fotbalisté doufali v to, že prolomí krizi a připíší si tři veledůležité body do záchranářské bitvy, jenže na jejich hřiště přijel soupeř, který jejich touhu rozmetal na prach. Budišov-Nárameč zasadil první ránu ve 22. minutě, v níž se prosadil Karel Nováček. Pak to ještě do 66. minuty vypadalo, že malé naděje domácích na bodový úspěch žije, než se trefil Tomáš Nováček. A tohle příjmení v Rantířově mít asi po sobotě nebudou, protože Karel Nováček zvýšil na 3:0, a to se vzápětí trefil ještě Pažourek, takže bylo po nadějích na bodový zisk.
Góly: 22. a 74. T. Nováček, 66. K. Nováček, 75. Pažourek. Rozhodčí: Švehla. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas 0:1. Rantířov: Krupica – Kalný (80. M. Horáček), Kozák, Mikulec, Živný – Oberreiter (81. Vyskočil), Vostál, Vaněk, Kubík – Vacek (82. Cabúk), L. Horáček.

TELČ – TŘEŠŤ 4:2
Před nádhernou návštěvou začala derby lépe Telč. Ve 26. minutě odpověděl prvním ze dvou zásahů Gutwald, ale domácí pak odskočili do dvougólového trháku. Ten po změně stran udrželi, více k nedělnímu derby čtěte v zítřejším vydání.
Góly: 13. a 41. Jančo, 33. Beňo, 65. Kratochvíl (PK) – 26. a 51. Gutwald. Rozhodčí: Toman, ŽK: 3:2. Diváci: 280. Poločas: 3:1. Telč: Vašina – Kudláček, Nosek, Kratochvíl, D. Všohájek (60. Mikeš) – J. Všohájek, Páral, Nerad, Beňo (61. Fortelný) – Stránský (76. Smejkal), Jančo. Třešť: Pešta – Lupač, Ivan (73. Rod), Nechvátal, Procházka – Lacina (57. Herkner), Lovětínský (46. Kříž), Mareš, Krejčí – Císař, Gutwald.