„Dojel jsem o den dřív, než bylo v plánu, celá cesta probíhala bez problémů a přálo nám i počasí, takže jsem mohl dvě plánované etapy sloučit do jedné,“ přiblížil z Polska Martin Havelka.

Ve čtvrtek se tak stihl v nedalekém městě Koszalin zúčastnit i setkání s dalšími nadšenci pro traktorové veterány, kteří na polský sraz přijeli z větší dálky „po svých“. Účastníci ze vzdálených míst většinou tam i zpět přepravují svůj stroj na přívěsech. Podporu mu na cestě opět zajišťuje rodinný tým – syn a manželka Lenka, která na také pořizuje foto- a videodokumentaci z výpravy.

Martin Havelka.
Martin Havelka opět vyráží k moři na historickém zetoru

Sraz traktorových a zemědělských veteránů v Łazech začíná oficiálně v pátek 16. června a potrvá do neděle 18. června. „Na srazu budeme až do neděle. V pondělí se vrátíme domů, traktor tady nechám u jednoho z pořadatelů zaparkovaný, a za týden se pro něj vypravím s přívěsem – zpátky už po kolech nepojede,“ dodal Havelka s úsměvem.

Cestu na sraz traktorových veteránů do Łazů absolvoval Martin Havelka už loni. Byl prvním Čechem, co se srazu zúčastnil, a jeho traktor byl první „pětadvacítkou“, která tam dojela „po svých“ z takové dálky. Havelka si svůj více než padesát let starý stroj sám zrenovoval.

Zahrada pro Zdislavu byla slavnostně otevřena.
Klienti Zdislavy dostali k narozeninám novou zahradu