Řadu českých celebrit, které už mají v místní komunikaci zasazenou svoji hvězdu, rozšíří v pátek 7. září představitel nesčetných pohádkových postav vodníků Josef Dvořák. Podle slov Rauše byl vybrán nejenom proto, že se řadí mezi významné české filmové a divadelní herce, ale v letošním roce se navíc dožil životního jubilea – oslavil sedmdesáté narozeniny. Obrazec v chodníku mu v pět hodin odpoledne pokřtí kolegyně, herečka Barbora Štěpánová za účasti moderátora Martina Hrdinky.

Medaile i holínky

„Druhou osobou, jíž odhalíme hvězdu, se stane skifařka a olympijská vítězka z Londýna Miroslava Knapková. Přislíbila, že přijede se zlatou medailí na krku a na nohou bude mít v médiích tolik probírané holínky," vyjádřil se dále Jiří Rauš, iniciátor myšlenky založení zmíněné obdoby hollywoodského chodníku slávy v Kraji Vysočina. Jako hosté budou celému slavnostnímu ceremoniálu přihlížet rovněž režisér Filip Renč, akademický malíř Kristian Kodet a zpěváci Petr Bende nebo Roman Horký, lídr hudebního uskupení Kamelot. Ta také od 21 hodin zahraje publiku přímo na velkobítešském Masarykově náměstí.

Nepůjde však o jediné známé osobnosti, které se v pátek objeví ve Velké Bíteši. „V podvečer čekáme další návštěvu, zpěváka Paula Younga s kapelou. Na cestě z letiště do Karviné, kde koncertuje v rámci svého turné, má objednanou večeři v mojí restauraci. Snad svolí k autogramiádě," řekl Rauš.

V Chodníku slávy je momentálně patnáct hvězd se jmény zpěváků jako například Waldemar Matuška, Michal David či Karel Gott, lyžařky Kateřiny Neumannové, rychlobruslařky Martiny Sáblíkové i legendárního hokejisty a trenéra Ivana Hlinka, jemuž byla hvězda v roce 2005 udělena in memoriam.