Jedinečné podívané přihlíželo i několik zvědavých diváků, kteří se na bourání mostu přišli podívat v rámci noční procházky z nedalekých Koberovic.

Někteří se ale k uzavřené dálnici vypravili například i z Pelhřimova. „O demolici mostu jsme se dozvěděli na internetu, tak jsme si sem udělali takový rodinný výlet. V životě jsem nic podobného neviděla, takže je to pro mě premiéra. Klidně bych tu stála a koukala až do konce, když by mi ale nebyla zima. Pěkně se na to kouká, kdy se totiž člověk na něco takového zase podívá a navíc takhle zblízka,“ pochvalovala si zpestření sobotního večera Martina Vonderková z Pelhřimova.

Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl koncertovali v Pelhřimově.
Sklep patřil legendám rocku

Prozradila také, že do bezprostřední blízkosti demolice se se svou rodinou dostala zhruba třicet minut po dvacáté hodině. „Když jsme sem dorazili, jedna strana mostu už byla zřícená a druhou teprve demolovali, takže jsme zastihli docela akční záběry,“ popsala Vonderková, jak demolice mostu vypadala.

S přípravou na samotné demolování nadjezdu začali stavaři v 19 hodin. První dopravní omezení však na dálnici D1 začala už po sobotním poledni s tím, že provoz u Koberovic byl od 13 hodin ve směru na Prahu stahován do jednoho jízdního pruhu.

Na demolici se podílela speciální technika. „A to včetně pěti pásových bagrů, dvou čelních kolových nakladačů, otočného a smykového bagru, zametacích vozů a také kropicího vozu. Práce zajišťovalo deset pracovníků,“ sdělila Pavla Ivácková, mluvčí společnosti AVE CZ odpadové hospodářství, která je oficiálním subdodavatelem společnosti Colas.

Opět průjezdná byla dálnice od nedělní deváté hodiny ranní.