Venkovní teploty se v letošním roce zatím drží pod bodem mrazu, což umožňuje zasněžovat i svahy na Třebíčsku. „V našem ski-areálu Pod Kostelíčkem jsme v pátek svah uměle dosněžili za pomoci sněhového děla a v sobotou jsme i my zahájili provoz lyžařského vleku a lyžařské školky," informoval provozovatel třebíčského babyvleku Igor Malý.

A dobré podmínky hlásí také z Jalovce. V provozu je tam již kromě malého také velký vlek. Výška sněhové pokrývky se pohybuje od 20 centimetrů po jeden metr. Že se dá na Jalovci dobře lyžovat, dokládá i závod, který se tam jel o uplynulém víkendu.

Zavřeno zůstává v Brtnici. „Z důvodu nedostatku sněhu je provoz brtnické sjezdovky přerušen," hlásí automat na informační lince.

Vyrazit mohou zájemci také na svahy v okolních okresech. Poklidnější povětrnostní podmínky umožnily již koncem minulého pracovního týdne opět spustit lanovku ve skiareálu Luka nad Jihlavou a technické problémy se podařilo zdolat také na Křemešníku.

Od devíti hodin ráno do devíti hodin večer jezdí vleky na Harusově kopci u Nového Města na Moravě. A v provozu jsou také obě sjezdovky i dětský svah na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí.

Dostatek sněhu by měl na sjezdovkách ještě několik dní vydržet. Teploty by se přes den měly držet i nadále pod nulou. Na úterý a středu dokonce meteorologové předpovídají silné mrazy.