Novoměstské informační centrum zve na tuto akci už nyní, města po celé Vysočině navštěvuje se svou roadshow a láká všechny milovníky horských kol nejen na světový pohár, ale také na právě otevřené singletracky.

„Začali jsme 5. dubna, už jsme navštívili Velké Meziříčí, Pelhřimov a Třebíč. A jezdit budeme až do 17. května,“ potvrdil David Balvín z novoměstského infocentra.

Příznivci bikerských závodů jistě uvítají, že v rámci roadshow je možné získat mimo jiné i jednodenní volnou vstupenku na letošní světový pohár. „Lidé si ji mohou v našem stánku „vyjezdit“ na trenažéru. Komu se povede ujet danou trasu v nejrychlejším čase, vyhraje ji. Máme to rozděleno na kategorie muži, ženy a děti, to aby nikdo nebyl ochuzen,“ vysvětlil David Balvín.

Vysočinský hejtman Jiří Běhounek se dohodl se starostou Nového Města na Moravě Michalem Šmardou, že chtějí "jet" do podzimních parlamentních voleb v Kraji Vysočina jako tandem. Běhounek z pozice lídra, Šmarda z druhého místa kandidátní listiny.
V čele vysočinské kandidátky ČSSD šlape Běhounek se Šmardou

Nové Město za dobu od počátku dubna do poloviny května takto rozdá více než sto vstupenek na významné sportovní klání. „Ti, kterým se nepoštěstí nás ve svém městě zastihnout, mají ještě další šanci získat volnou vstupenku. Uspořádali jsme i e-mailovou soutěž o lístky. Když někdo správně odpoví na danou otázku a poštěstí se mu, že bude vylosován, vstupenku mu pošleme,“ prozradil David Balvín.

Roadshow předchází velká letáková akce, při níž je do schránek všech domácností navštěvovaných měst vložena pozvánka s časem a místem dění. „Zveme je na roadshow, světový pohár i singletracky. A v letácích jsou i podrobnější informace o zmíněné e-mailové soutěži,“ dodal David Balvín.

Propojení prezentace sportovního klání a singletracků přivádí na Novoměstsko i nové návštěvníky. „Jezdí čím dál více lidí, kteří u nás tráví volný čas,“ podotkl novoměstský starosta Michal Šmarda.

Nové Město připravilo podobnou zvací akci už podruhé. „Propagujeme tak hlavně singletracky, chceme, aby k nám lidé přijeli, vyzkoušeli si je a začali Novoměstsko brát více jako destinaci cyklistickou, nejen lyžařskou. A řekl bych, že se nám to daří,“ pochválil práci zaměstnanců informačního centra Michal Šmarda.

„V rámci světového poháru se lidé do Nového Města jezdí dívat na světovou špičku v cyklistice. A podobné zážitky, jaké mají závodníci, si mohou vyzkoušet pak na vlastní kůži na našich bikerských tratích,“ dodal starosta.

Roadshow – další termíny a místa:

Humpolec – 23. dubna od 9 do 15 hodin, autokrosový areál
Jihlava – 26. dubna, od 13 do 16 hodin, City Park
Telč – 29. dubna, od 9 do 14 hodin, náměstí Zachariáše z Hradce
Havlíčkův Brod - 3. května, od 13 do 16 hodin, u Kauflandu
Bystřice nad Pernštejnem – 6. května, od 12 do 17 hodin, v areálu VOŠ a SOŠ Bystřice nad Pernštejnem, v rámci Majálesu
Žďár nad Sázavou – 10. května, od 13 do 16 hodin, u Kauflandu
Jihlava - 17. května, od 13 do 16 hodin, u Kauflandu