V současné době dělníci pracují na přeložkách inženýrských sítí a v brzké době přijde na řadu demolice staré budovy oddělení dlouhodobě nemocných a plicního oddělení. Pak přijde na řadu stavba nové budovy domova pro seniory, kterou buduje Kraj Vysočina.

VELKÉ STĚHOVÁNÍ

To se podle ředitelky Domova pro seniory Husova Hany Hlaváčkové dotkne i obyvatel tohoto zařízení. Na několik měsíců musí uvolnit část budovy v Husově ulici a poskytnout druhé patro havlíčkobrodské nemocnici. Od poloviny června se do domova nastěhuje oddělení dlouhodobě nemocných a se současnými obyvateli Domova Husova bude sdílet jednu střechu.

„Hned začátkem května jsme tedy zahájili dlouho očekávané stěhování do nižších pater. Snažili jsme se přizpůsobit naše prostory tak, abychom vytvořili co možná nejpříjemnější prostředí pro obyvatele, kterých se tato situace dotkne," informovala ředitelka. Na větších pokojích, kde to prostory dovolily, přibylo lůžko. Zaměstnanci domova Husova vyklidili kanceláře v přízemí a rehabilitační místnost a vznikly zde jednolůžkové pokoje.

Také v suterénu využil Domov Husova pokoje pro hosty a i zde našli dočasný azyl někteří obyvatelé. Na několik měsíců se také obyvatelé domova bohužel musí rozloučit se společnou jídelnou. I zde vznikl vícelůžkový pokoj. Situace není sice příjemná, ale obyvatele domova Husova může těšit, že tento stav potrvá jenom po omezenou dobu.

Stavbu nového domova pro seniory v Husově ulici bude financovat Kraj Vysočina za podpory dotací z EU. Předpokládané investice do stavby činí kolem 120 milionů korun.