Akce se bude konat 18. června ve 14 hodin u hlavní budovy nemocnice a v okolním parku.

„V loňském roce se konal poprvé a sklidil obrovský úspěch. Přišlo přes pět set zájemců, dětí i s rodiči, kteří společně plnili úkoly z oblasti resuscitace, první pomoci, ale i nasazování pout či stříkání z hasičské hadice na terč," informovala mluvčí nemocnice Petra Černo.

Organizátoři slibují skutečně pestrý program. Během odpoledne budou děti plnit praktické i teoretické úkoly, které pro ně připravili společně zdravotníci, hasiči, policisté a záchranáři. Za odměnu děti dostanou certifikát. Připraveny jsou pro malé návštěvníky rovněž ukázky z práce Integrovaného záchranného systému.

Vrcholem zábavného odpoledne bude v 18 hodin velká módní přehlídka. Její výtěžek bude použit na zakoupení modulu pro měření invazivního tlaku na oddělení chirurgie. Invazivní metoda měření krevního tlaku je nejpřesnější metoda měření. Používá se pro měření krevního tlaku v kritických stavech pacienta. Do krevního (hrdelní, podklíčkovou nebo stehenní žílou) oběhu pacienta se zavádí katetr s čidlem a monitoruje se tlak krve.