Komárek požaduje mzdu za roky 2012 a 2013. Na tom, že by mělo teoreticky jít o částku 568 tisíc, se loni u třebíčského soudu Komárek se zástupci Mann Hummelu shodl, i když firma celý nárok zaměstnance zpochybňovala. Krajský soud do této shody středečním verdiktem vstoupil s tím, že částku je nutné přepočítat. Komárkovu žalobu proto zamítl a věc vrátil okresnímu soudu.

Spor se tím opět prodlužuje. „Náhradu mzdy teď bude muset zřejmě spočítat znalec. Za pět a půl roku po soudech jsem ničeho nedosáhl,“ řekl Lukáš Komárek. Společnost Mann Hummel (CZ) z Nové Vsi se ke sporu nechtěla blíže vyjadřovat. „Rádi bychom tak učinili až v momentě, kdy rozsudek nabude právní moci,“ dodal mluvčí firmy Jaroslav Mátl. 

Vojenský vrtulník musel nouzově přistát u Mohelna.
Vojenský vrtulník musel nouzově přistát na stepi

Celému sporu předcházelo zaměstnání Lukáše Komárka v Mann Hummelu. Po dva roky mu nadřízení prodlužovali smlouvu jen na dobu určitou. Když pak Komárek žádal o smlouvu na dobu neurčitou, firma o něj přestala mít zájem.
Následovalo podání žaloby, ve které se Komárek domáhal určení, zda je dál zaměstnancem. První instance, Okresní soud v Třebíči, mu dal za pravdu. Mann Hummel se však odvolal a Komárkovu žalobu postupně zamítl krajský, Nejvyšší i Ústavní soud.

Poslední však do věci vnesl rozpor. Žalobu sice zamítl, ale v rozsudku naznačil, že tak učinil kvůli nelogičnosti celé pře. Komárkova smlouva na dobu určitou se prý na dobu neurčitou změnila automaticky, a pokud to chce někdo rozporovat, měl žalobu podat Mann Hummel, nikoli nespokojený zaměstnanec.

Nyní se Komárek v další žalobě domáhá náhrady mzdy. To firma vyplatit odmítá a nadále tvrdí, že od roku 2012 Komárek jejím zaměstnancem není.

Ilustrační foto.
Bez zimní údržby Třebíč nezůstane. Má o ni zájem nejméně jedna firma