Hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina zastavila jeho VW Passat zhruba před týdnem po čtvrté hodině odpoledne na parkovišti u čerpací stanice na 112. kilometru dálnice D1 u Jihlavy. V autě společně s řidičem cestoval ještě další muž.

„Při prohlídce vozidla kriminalisté zajistili různé drogy, a to kokain, extázi, hašiš a marihuanu. Drogy budou podrobeny zkoumání na odborném policejním pracovišti. Ve voze měl řidič plynovou pistoli včetně zásobníku a nábojů,“ dodala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Oba muže policisté zadrželi. Řidič měl navíc pozitivní test na zjištění ovlivnění návykovou látkou. Dvacetiletý muž je z Ostravska a byl obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí muž až pět let odnětí svobody. Drogy v minulém týdnu naložil v Ostravě a chtěl je převézt do Prahy k prodeji a dalšímu předání. Mladší spolucestující si od obviněného kupoval marihuanu.

Klokan Kuki skončil po odchytové akci v jihlavském útulku, kde si ho v pátek dopoledne vyzvedl šťastný majitel Radek Helekal.
Kuki se vrací domů. Chytili ho v Jihlavě