„U třiadvacetiletého řidiče vozidla Renault provedli policisté test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, ten byl pozitivní na amfetamin,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová. Při kontrole navíc řidič nepředložil doklady k vozidlu a automobil neměl platnou technickou prohlídku.

Větší kuriozitou však pro policisty bylo tažené vozidlo. To řídil osmatřicetiletý muž bez řidičského průkazu. „Také u něho byla zkouška na požití návykových látek pozitivní, před jízdou řidič požil pervitin,“ uvedla Kroutilová. Vůz neměl registrační značky, ty byly nalezeny uvnitř automobilu, a také byl bez technické prohlídky.

Lékař Josef Ehl byl zastupitelem Jihlavy mezi roky 1990 a 2010.
Jihlavané se rozloučí s Josefem Ehlem

Policisté zjistili majitele vozidla Ford, o odtažení svého vozu nevěděl a vozidlo si od policie převzal. „Uzamčený Ford Mondeo původně stál odstavený nedaleko obce Popice, klíčky ale byly ukryté v jeho těsné blízkosti a jeden z mužů je nalezl,“ objasnila Kroutilová.

Celý případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci a spáchání přestupků na úseku dopravy.