Řidiči však musejí brát v úvahu skutečnost, že vjezd a parkování vozidel v lese je podle lesního zákona zakázáno. Pokud již řidič zaparkuje svůj automobil na vhodném a bezpečném místě u lesa, měl by ho řádně zabezpečit zkontrolovat, zda je vůz řádně zamčen a má uzavřena všechna okna. Automobil zaparkovaný na odlehlém opuštěném místě se totiž může snadno stát terčem zloděje.

Riziko vykradení vozidla může každý člověk výrazně snížit, a to tím, že nebude v době své nepřítomnosti nechávat v autě viditelně odložené cenné věci zejména peněženky, zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, autorádia, navigace, doklady ani oblečení.

I zdánlivě bezcenná věc může pachatele přilákat a škoda pak majiteli vznikne poškozením vozidla. Pokud pachatel uvidí v autě například peněženku položenou na sedadle, přístrojové desce nebo jinde, neodolá a během okamžiku do vozu vnikne, a odcizí ji.

Policisté v současné době pátrají po pachateli, který se vloupal do vozidla zaparkovaného za ulicí Pod Rozhlednou v Jihlavě 14. července stála Škoda Felicia v době mezi jednou a třetí hodinou odpoledne u lesa. Pachatel využil situace, kdy osádka vozidla odešla, a do zaparkovaného vozu se vloupal. Odcizil peněženku, v níž měl její majitel uložené osobní doklady, peníze, platební kartu a další věci. Krádeží způsobil pachatel škodu přes jedenáct tisíc korun. Další škoda ve výši přibližně dvou tisíc korun vznikla poškozením vozidla.