„Asi hodinu a půl po poledni vnikli dosud neznámí pachatelé pod záminkou koupě medu bez použití násilí a bez svolení do domu v obci nedaleko od Telče," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jeden ze zlodějů mluvil s majitelkou domku na verandě s tím, že má zájem o med. V nestřežené chvíli, kdy žena odešla pro med, další dva pachatelé vnikli dovnitř domu do obývacího pokoje. Zde odcizili zlaté šperky a peníze," dodala mluvčí.

Obyvatelé domku přišli o cennosti za více než dvacet tisíc korun. Majitelka si zlodějů při odchodu všimla. Ti však nasedli do tmavého osobního auta, a odjeli.

„Kriminalisté místo důkladně ohledali, zajistili upotřebitelné stopy a získali přibližný popis pachatelů," vysvětlila Čírtková s tím, že policisté z telčského obvodního oddělení začali pátrat v okolí s tím, aby se dověděli co nejvíc informací o pohybu podezřelých lidí a jejich auta v okolí.
„V této souvislosti se znovu obracíme zejména na obyvatele domků na menších vesnicích, aby důkladně dbali na svoji bezpečnost a vždy zamykali vstupní vrata i vstupní dveře u svých obydlí. Také je důležité, aby do domků nepouštěli neznámé lidi, kteří se jim snaží vnutit se do bezprostřední blízkosti pod různými záminkami. Jedině opatrnost a obezřetnost ochrání před dobře organizovanými skupinami pachatelů," upozorňuje mluvčí.

Policie také apeluje na obyvatele vesnic, kteří si všimnou pohybu neznámých podezřelých lidí, obcházejících nebo obhlížejících domky, nechť okamžitě kontaktují linku tísňového volání 158. „Operační důstojník jejich oznámení přijme a na místo vyšle nejbližší policejní hlídku, která oznámení prověří a případné podezřelé osoby vyskytující se v místě zkontroluje," vyzývá policejní mluvčí Dana Čírtková.