Byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Obviněný muž distribuoval pervitin v množství, které přesáhlo sedmdesát gramů, a jedná se tak o množství značného rozsahu," uvedl policejní mluvčí Martin Dušek. Kriminalisté muže podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi koncem minulého týdne. „Pachatele jsme dopadli na základě intenzivní a důsledné operativní činnosti," dodal Dušek. Zadržený byl umístěn do policejní cely a policejní inspektor zahájil jeho trestní stíhání. „Jedná se o muže, který v minulosti ještě nebyl soudem pravomocně odsouzen, v současnosti je ale vyšetřován v souvislosti s další spáchanou drogovou trestnou činností," řekl Zdeněk Dvořák, vrchní inspektor oddělení obecné kriminality.

Jednatřicetiletý muž je obviněn z toho, že v druhé polovině loňského roku prodával na různých místech v Jihlavě pervitin dalším dvěma mužům. Drogu jim předával stlačenou v injekční stříkačce. Mužům prodal přes sedmdesát gramů pervitinu a částka, kterou mu za ni zaplatili, přesáhla sto tisíc korun.

Po provedení nezbytných úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě.

Za spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody až na deset let.