Osmnáctiletý a devatenáctiletý mladík si prostřednictvím sociální sítě sjednali schůzku, na níž chtěli vyřešit svůj předchozí spor. Místo slovního usmíření však došlo ke rvačce.

„Sešli se kolem deváté hodiny večerní. Slovní konflikt rychle vystupňoval k drobnějšímu fyzickému napadání. Mladší z mužů vytáhl z kapsy teleskopický obušek a přiložil jej na krk o rok staršího muže. Na to druhý muž zareagoval uchopením dlažební kostky. Utíkajícího osmnáctiletého mladíka dostihl, povalil ho na zem a dlažební kostku mu přiložil k tělu.

Následně ho opakovaně udeřil pěstí a kopl nohou," uvedla průběh napadení policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Až přivolané policejní hlídce se podařilo muže od sebe odtrhnout. Při konfliktu byl zraněn osmnáctiletý mladík, kterého musela odvézt sanitka na ošetření do nemocnice. „Při napadení utrpěl pohmožděniny a jejich léčení si vyžádalo několik dní," dodala Kroutilová.

Devatenáctiletý muž byl odvezen policisty na obvodní oddělení k podání vysvětlení. V minulosti byl už za výtržnictví několikrát trestán.

Po prošetření případu policisté sdělili obvinění obou mladíkům. „Starší z mužů byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví. Osmnáctiletý mladík byl obviněn ze spáchání přečinu výtržnictví," upřesnil komisař oddělení obecné kriminality Martin Jůzl. Případem se jihlavští kriminalisté dále zabývají.

ZUZANA RODOVÁ