Podle informací Deníku se holčička zřejmě stala obětí trestného činu. Mrtvá holčička byla nalezena vedle lesní cesty u Rybníka Drátovec v místní části Havlíčkova brodu – Perknov.

Policie v nejbližších hodinách zveřejní výzvu a prosbu o pomoc při pátrání po člověku, který tašku s mrtvolkou u rybníka odhodil. Detektivové pátrají i po matce, která dítě porodila.

Holčička se našla v igelitové tašce s logem firmy Pompo, která se zabývá prodejem dětských hraček. Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem Penny Market.

Kriminalisté uvítají svědectví lidí, kteří si mohli všimnout podezřelého člověka, který procházel okolím místa nálezu a nesl přitom igelitovou tašku.

Kriminalisté už mají částečné výsledky pitvy, podle nichž zjistili, že jde o čerstvě narozenou holčičku. K příčině smrti ani k tomu jestli bylo novorozeně zavražděno, se zatím nechtějí detektivové vyjadřovat. O okolnostech nálezu mrtvé holčičky dnes informovala Deník krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

-----------

Výzva policie:

Uvítali bychom svědectví osob, které by si v oblasti kolem rybníka Drátovec v místní části Perknov všimli ve druhé polovině uplynulého týdne pohybu nějakých osob nebo vozidla, ze kterého by nějaké osoby vystupovaly a pohybovaly se u lesní cesty v okolí rybníka, případně nesli v okolí rybníka tašku s výše uvedeným logem, aby kontaktovali linku 158 nebo se zcela anonymně ozvali se svým svědectvím na lince 974 261 320 nebo 974 261 325, případně zaslali informace prostřednictvím e-mailu na adresu: skpv.ook@policievysocina.cz.

Současně žádáme občany, kteří by ve svém okolí nebo rodině věděli o dívce nebo ženě, která byla těhotná a porodila, ale o žádné narozené dítě nepečuje, aby kontaktovali se svědectvím linku 158 nebo výše uvedené telefonické případně e-mailový kontakt.