Třem mladým svědkům totiž příbuzní obžalovaného podle jejich slov před hlavním líčením vyhrožovali takovým způsobem, že z budovy utekli, aniž by vypovídali.

Dvacetiletá dívka a její dva stejně staří kamarádi dostali prý strach. „Říkali nám například, ať si dobře rozmyslíme, co soudci řekneme, že by se nám mohlo něco stát. Báli jsme se, a proto jsme raději odešli,“ řekla reportérům Deníku svědkyně, která si z obavy z možné pomsty nepřála zveřejnit své jméno.

Policisté tak celý případ, při němž mělo dojít k vydírání fyzickou likvidací, v současné době prošetřují. „Žádné obvinění zatím ale nepadlo,“ uvedla mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová.

Mladí svědci tak před soudem promluvili až při druhém hlavním líčení, které se uskutečnilo v červnu. Na chodbě ale na jejich bezpečnost dohlížela soudní stráž. Navíc byla z jednání vyloučena veřejnost.

„Nechtěl jsem, aby při jejich výpovědích byla přítomna rodina obžalovaného, která je měla v únoru před hlavním líčením ovlivňovat. Pokud by tam totiž zůstala, mohla být ohrožena bezpečnost svědků,“ vysvětlil své rozhodnutí jihlavský soudce Zdeněk Chalupa.

Mladým svědkům však útěk od jihlavského soudu, kde měli v únoru vypovídat, neprošel bez trestu. Každému byla totiž udělena desetitisícová pokuta.