Jeden z oznamovatelů policistům upřesnil, že se vozidlo nachází na 73. kilometru dálnice D1 a míří směrem na Brno. Podle oznamovatele se jednalo o vozidlo bílé barvy a jeden z řidičů, který volal na linku 158, uvedl také část registrační značky. Volající řidiči shodně uváděli, že auto ohrožuje svoji jízdou ostatní účastníky provozu na dálnici, má zapnuté „blinkry“ a shodně vyjádřili podezření, že řidič tohoto vozidla bude zřejmě pod vlivem alkoholu.

Operační důstojník okamžitě vyslal na místo hlídky z dálničního oddělení Velký Beranov. Jedna z hlídek zaznamenala průjezd podezřelého vozidla na 104. kilometru dálnice. Policisté tedy chtěli vozidlo zastavit a provést jeho kontrolu. Dříve než se tak stalo, řidič osobního vozidla Škoda Octavia náhle sám zastavil na 114. kilometru dálnice D1 v místě, kde probíhá modernizace dálnice, a začal od vozidla utíkat. Policisté ho ale dostihli a zajistili. Druhý člen posádky – spolujezdec - zůstal ve vozidle. Oba muži vykazovali známky podnapilosti.

ZOO Jihlava i letos po celé léto pořádá příměstské tábory, ve kterých se děti seznámí se s životem zvířat v jihlavské zoo, dozví se řadu zajímavostí o rozmanitosti živočišné říše i její ochraně.
Zoo je teď plná školáků. Užívají si krmení tuleňů i medvědů

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů ke zjištění totožnosti. Muži však s hlídkou nespolupracovali a opakovaně odmítali sdělit údaje ke zjištění totožnosti a odmítali předložit jakékoliv osobní doklady, prokazující jejich totožnost. Řidiče policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky, což bezdůvodně odmítl. Stejně tak odmítl podrobit se na výzvu policistů odběru krve ve zdravotnickém zařízení.

Spolujezdec z vozidla opakovaně na místě vstupoval do vozovky a ohrožoval bezpečnost provozu na dálnici. Policisté oba muže zajistili a převezli je k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. "Policistům se nakonec na základě lustrace v příslušných databázích vozidel podařilo zjistit totožnost majitele auta, který byl současně řidičem. Jednalo se o čtyřiačtyřicetiletého muže ze Středočeského kraje. Později se podařilo potvrdit totožnost také v případě spolujezdce, kterým byl muž čtyřiatřicetiletý muž také ze Středočeského kraje," konstatovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

V souvislosti s dokumentováním nebezpečné jízdy řidiče Škody Octavia se policisté obracejí na případné svědky, kteří jízdu tohoto vozidla viděli, případně jím byli ohrožováni, nebo mají jízdu zadokumentovanou na kameře svého vozidla, aby se ozvali policistům na linku 158.