Podle obžaloby ukradli 4,5 milionu korun, důkazy byly podle soudu nedostatečné. Muže ale soud poslal do vězení na šest let za pěstování konopí.

Za přepadení transportního vozu s penězi hrozilo Patskanovi až jedenáct let, jeho partnerce šest let. Dvojice, která peníze ukradla v srpnu 2012, byla maskovaná. Ukrajince podle obžaloby usvědčily pachové stopy. Těmi se soud nově zabýval stejně jako dalšími důkazy, jak mu nařídil Vrchní soud v Olomouci.

Pachové stopy se našly jak na místě loupeže, tak na schránce s penězi, která byla prázdná pohozená na jiném místě na Vysočině. Obviněné na místě navíc nikdo nepoznal, protože byli maskovaní. Dvojice se hájila tím, že byla na dovolené v Rusku. To mají potvrzovat fotografie, účtenky, povolení k pobytu, razítka z hraničního přechodu. Jedna fotografie z Ruska byla přitom pořízená čtyři až pět hodin před loupeží. „Nelze jednoznačně vyvodit, že nebyli v Rusku, jak tvrdí," uvedl soudce Martin Vrbík. U soudu také zaznělo, že v případě chybovala policie například při rozpoznávání hlasu.

Soud ale zpřísnil Patskanovi trest za pěstírnu konopí ze čtyř na šest let. Konopí u něj našla policie v Praze v roce 2014.