Muž absolvoval dechovou zkoušku na alkohol, a podle výsledku se stal dosavadním letošním „rekordmanem“ MP ve Žďáře – měřicí přístroj ukázal 4,42 promile. „Hlídka ihned zavolala rychlou zdravotnickou službu, lékař muže vyšetřil a strážníci ho pak odvezli do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ popsal vedoucí městské policie.

V sobotu před polednem jela hlídka prověřit oznámení, že nějaký opilec se nachází nedaleko bioplynové stanice v okolí rybníka Kamenný. Městští policisté tam zjistili, že muž zmožený alkoholem je onen středeční výtečník z Tyršovy ulice. Pro silnou opilost u něj nebylo tentokrát ani možné provést dechovou zkoušku a po vyšetření přivolaným lékařem skončil muž opět na záchytce.

Ilustrační foto.
Šofér nadýchal přes 1,5 promile alkoholu

Tam se „stihl“ hned druhý den vrátit. „V neděli před 22. hodinou oznámili kolemjdoucí, že v Jihlavské ulici muž, patrně opilý, hazarduje se zdravím, protože se motá po ulici,“ dodal Kunc.

Strážníci na místě našli svého „starého známého“ ze středy a soboty, který pak absolvoval už známé „kolečko“ – dechovou zkoušku (nadýchal 2,93 promile), vyšetření přivolaným lékařem a v pěti dnech už třetí jízdu k vystřízlivění na záchytku do Jihlavy.