„Vzhledem k dosavadním zkušenostem s chováním fanoušků pražského celku při jiných prvoligových utkáních byl zápas v Jihlavě vyhodnocen jako rizikový. Na zápas mohou, stejně jako letos v červnu, přijet také radikální fanoušci, kteří by se mohli při cestě do Jihlavy nebo při samotném utkání dopouštět výtržností a jiného protiprávního jednání," uvedla ve čtvrtek vysočinská policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Při červnovém zápase v Jihlavě fanoušci pražského mužstva v sektoru hostí používali v průběhu utkání zábavní pyrotechniku a dopouštěli se také protiprávního jednání, když poškodili a vytrhali několik sedaček. Proto nemůžeme situaci v žádném případě podcenit," řekl velitel zodpovídající za mimořádné opatření Karel Sehnal.

Prioritou policistů bude dohled na bezproblémový příchod fanoušků SK Slavia Praha do sektoru hostů na stadionu. „Musíme především zajistit, aby nedošlo k žádným vzájemným střetům mezi fanoušky obou mužstev," sdělila Čírtková.

V případě výtržností agresivních fanoušků i během zápasu nebo po jeho skončení budou policisté schopni okamžitě zakročit.

„Počítáme také s úzkou spoluprací s pořádkovou jednotkou pražské policie, která by měla monitorovat přesun fanoušků z hlavního města do Jihlavy," uvedla mluvčí. Bezpečnostních opatření se zúčastní i jihlavští strážníci.