„Nic z toho jsem neudělala,“ hájila se v pondělí před Okresním soudem v Jihlavě Martina Bláhová. Podle ní se naopak ona stala terčem nevybíravého chování ze strany strážníků.

Incident odehrál 18. listopadu po jedenácté hodině večer v Březinově ulici v Jihlavě. „Před domem na mne čekal strážník. Když se mne zeptal, jestli jsem Bláhová, řekla jsem mu, že ne, protože byl dost rozčílený a bála jsem se ho. On ale věděl, že jsem to já a chtěl, abych s ním šla. Potřebovala jsem ale nejprve předat dceři psa, což on nerespektoval. Když jsem se mu vytrhla, dostala jsem facku, až se mi zatmělo, a v poutech jsem skončila na zemi,“ popisovala u soudu Bláhová, jak se z jejího pohledu incident odehrál. Pak se objevil druhý strážník, který ženu hledal autem.

Železniční most v Lukách nad Jihlavou budí zájem i pobavení.
Nechte nám růžový most, žádají lidé

„Zvedli mne za pouta ze země a v předklonu mně tlačili před sebou. Psa táhli za námi. Pak přijela státní policie a musela jsem jet s nimi. Ti už se ke mě chovali jako k člověku, a psa si dcera stejně převzala,“ uvedla Bláhová, která popřela, že by někoho ze strážníků napadla. Podle ní k tomu neměla šanci.

Strážníci tehdy Martinu Bláhovou hledali, protože ji někdo udal, že ztropila scénu v místě bydliště bývalého přítele. „Dotklo se mě, že má poměr s jinou ženou, a došlo mezi námi k incidentu,“ vysvětlovala Bláhová. V rozčilení tehdy údajně poškodila domovní telefon a auto bývalého partnera.

„Utrhla jsem u auta stěrače, značku i poklice a hodila to do křoví,“ přiznala Bláhová, která pro mnoho Jihlavanů není zcela neznámou osobou. Je totiž aktivní na sociální síti, kde je správcem facebookové skupiny Jihlava Naše Město.

Tato skupina sdílí zajímavé informace z krajského města, například články, které se objevují v médiích. Výjimkou nejsou ani mnohdy velmi kritické příspěvky.

Do diskusí zasahuje pouze sporadicky, případně maže příspěvky, které se jeví jako komerční. O stránkách, které patří Jihlavě, se Bláhová vyjádřila následovně:

„Jde o stránku pro všechny, kteří si chtějí popovídat, čímkoli se pochlubit, zavtipkovat či si předávat informace. Nejde o reklamy, výdělečnou činnost a bazar. Pokud jde o hrubé urážky či vulgarismy, nikdo nic mazat nebude. Budeme rádi, když se vyhnete nejproblematičtějším tématům, jako je rasismus, politika a náboženství,“ uvádí správkyně na stránkách.

Zámek Brtnice.
Majitel chce část zámku prodat, město ale zájem nemá

V roce 2014 upozornila Jihlavský deník na problém natažených izolepových pásek v lesoparku Heulos. Byly asi půl metrů nad zemí. Tehdy upozorňovala na to, že neviditelné pásky jsou nebezpečné pro cyklisty, psy či malé děti. Městští strážníci tehdy při obchůzkách nic zásadního neobjevili, ale podnět prošetřovali.

Martina Bláhová už byla v minulosti jednou odsouzena k podmínce za řízení pod vlivem alkoholu. Podle soudního znalce je osobností, která má sklony k pití alkoholu a mnohdy nedokáže ovládnout svoji výbušnou povahu. Soud musel v pondělí hlavní líčení odročit na listopad. Bláhová totiž trvá na osobním výslechu strážníků.