Práce jde dobře od ruky dělníkům na Sezimově náměstí v dolní části pod kostelem. Stromy před hlavním vchodem do chrámu zmizely a otevřely nový pohled na průčelí sakrální stavby.

„Malý parčík pod kostelem kolem sochy už má svoji tvář, jak jsme si představovali. Specialisté vysadili nové keře a položili trávníkový koberec. Ze dne na den tam vyrostla tráva,“ poznamenal starosta Polné Jindřich Skočdopole.

Dlažba bude jako původní středověká

Pod chrámem dlaždiči pokládají chodník v historické podobě z hrubých kusů kamene. Místo čeká na osazení lavičkami.
„Nebudou chybět odpadkové koše. Až vyroste zeleň, čtvrť se vyloupne do krásy,“ přiblížil starosta.
Nedávno dlaždiči dokončili zádlažbu Komenského ulice malými kostkami historické zádlažby. Podle radních tam vyjde dlažba na 2,2 milionu korun. Na Karlově náměstí v takzvané Židovské čtvrti mají naspěch stavitelé kanálů. S kanalizací při jedněch výkopech pokládají vodovodní potrubí. Investiční akce, která má být hotova v srpnu, stát má 9,2 milionu korun.

„Bylo už předáno staveniště na druhou akci na Karlově náměstí, kompletní zádlažbu prostranství včetně Feltlovy ulice. S tím je spojeno nové veřejné osvětlení, zeleň a další mobiliář, lavičky, odpadkové koše,“ upřesnil Jindřich Skočdopole.
Tato akce přijde na 16 milionů korun a do finále by měla dospět do srpna 2010.

Město dbá také na střechy a fasády

Městské muzeum dostalo novou další část střechy a fasády za 600 tisíc korun.
„U střechy zámku máme podíl padesátiprocentní úhrady nákladů z programu regenerace památek,“ upřesnil starosta.
V červenci zase odstartuje oprava střechy a fasády Husovy knihovny na Sezimově náměstí. Tam město počítá pro změnu se spoluúčastí kraje Vysočina.