VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tři Knížata uspěla v tvrdé konkurenci top restaurací

Jihlava -Mezi největší pochoutky nejlepší restaurace z Vysočiny patří ryby, ale také pečený králík.

3.12.2010
SDÍLEJ:

Jana MarešováFoto: DENÍK

Čtyřiačtyřicáté místo v exkluzivním žebříčku Grand Restaurant – sto nejlepších restaurací v Česku získala jihlavská restaurace Tři knížata. Zařadila se tak za top restaurace zejména z Prahy.

Do špičkového žebříčku odborníka na gastronomii Pavla Maurera se probojovala poprvé. Restauraci hodnotili lidé různých profesí, různého vzdělání, ale především milovníci gastronomie. O tom, jaké to je provozovat nejlepší restauraci na Vysočině si Deník popovídal s majitelkou Janou Marešovou.

Jak jste vůbec do výběru těch nejlepších restaurací v Česku dostali?

Volali nám z Maurerova výběru, že jejich respondenti žádají, aby nás zařadili do seznamu. Poskytli jsme jim tedy všechny informace o naší restauraci a oni nás pak hodnotili.

Takže jste nevěděli, že přišel zákazník, který vás bude hodnotit?

To určitě ne, hodnotit totiž může téměř kdokoliv.

Co na umístění říkáte?

Určitě je to velký úspěch. Být v první padesátce, to je opravdu příjemné.

Jako nejlépe hodnocená vyšla kuchyň. V čem myslíte, že jste dobří?

Zaměřujeme se na moderní gastronomii a na práci s čerstvými surovinami. Máme užší nabídku než většina restaurací v Jihlavě, ale zakládáme si opravdu na kvalitních čerstvých surovinách a na přípravě profesionálních kuchařů.

Když se podíváme na žebříček restaurací, bodují restaurace zejména z Prahy, občas z Brna. Z Vysočiny jste tu pouze vy. Proč jste si restauraci otevřeli právě tady? V čem jste ojedinělý?

V podstatě my ale nejsme nějaká speciální restaurace, pro nás je to standardní restaurace, takové by měly být všude. Nejsme nějak výjimeční, jsme prostě jen restaurace, kde se snaží lidé vařit dobře.

Proč si myslíte, že boduje zejména v Praha?

Je pravda, že v Praze je takových restaurací jako je ta naše mnohem víc. Praha je totiž, co se týče gastronomie, takový stát ve státě tady v Čechách. Stahují se tam kvalitní pracovníci, dostupnější jsou i kvalitní suroviny. Tady jsou dva dodavatelé a tam jich je přes dvacet. Je tam i větší konkurenční tlak.

Jak dlouho v Jihlavě působíte a jaké byly začátky?

V Jihlavě působíme už dva a půl roku. Nejtěžší bylo asi ustát tlak lidí, kteří tady neznají, že menu je úzké. Jsou bohužel zvyklí na to, že v jídelních lístcích najdou sto jídel. Nemáme smažený sýr, nemáme topinky. Kvůli tomu ze začátku odcházeli.

Autor: Dana Křížková

3.12.2010
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Stará Říše si o víkendu připomněla 760 let od první zmínky o městysi.
10

Ve Staré Říši v sobotu slavili, představili i nový prapor městyse

Karel Gott na Bernard festu 2017.
9

Karel Gott rozezpíval všechny věkové kategorie

Od července bude novým ortopedem v Třešti Vosáhlo

Třešť – Dlouholetého ortopeda Čestmíra Lexu, který působil dlouhodobě na poliklinice v Třešti, nahradí od začátku července jeho kolega z Nemocnice Jihlava Jiří Vosáhlo.

Horní Dubenky chtějí opravit veřejné osvětlení

Vysočina – Už více než polovina obcí do 1 500 obyvatel na Vysočině požádala o letošní příděl dotací v rámci Programu obnovy venkova Vysočiny. Tento týden rozhodli krajští zastupitelé o rozdělení téměř 19 miliónů korun mezi 159 obcí.

Nepořádníky zachytí na místě činu fotopast

Jihlavsko – Černým skládkám v krajském městě pravděpodobně odzvonilo. Na nepořádníky, kteří zakládají skládky u stanoviště s kontejnery, si posvítí kamery. Takto umístěných odpadů v Jihlavě přibývá, proto se zástupci města rozhodli v určených lokalitách umístit fotopast.

Radnice připravuje vyhlášku o pouličním umění

Jihlava – Brzy budou moct pouliční umělci vystupovat v krajském městě pouze na pěti určených místech. Radnice totiž chystá vyhlášku o pouličním umění. Dokument vyjmenuje rovněž i prostory, kde bude veřejná produkce zakázána. 

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies