VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tři Knížata uspěla v tvrdé konkurenci top restaurací

Jihlava -Mezi největší pochoutky nejlepší restaurace z Vysočiny patří ryby, ale také pečený králík.

3.12.2010
SDÍLEJ:

Jana MarešováFoto: DENÍK

Čtyřiačtyřicáté místo v exkluzivním žebříčku Grand Restaurant – sto nejlepších restaurací v Česku získala jihlavská restaurace Tři knížata. Zařadila se tak za top restaurace zejména z Prahy.

Do špičkového žebříčku odborníka na gastronomii Pavla Maurera se probojovala poprvé. Restauraci hodnotili lidé různých profesí, různého vzdělání, ale především milovníci gastronomie. O tom, jaké to je provozovat nejlepší restauraci na Vysočině si Deník popovídal s majitelkou Janou Marešovou.

Jak jste vůbec do výběru těch nejlepších restaurací v Česku dostali?

Volali nám z Maurerova výběru, že jejich respondenti žádají, aby nás zařadili do seznamu. Poskytli jsme jim tedy všechny informace o naší restauraci a oni nás pak hodnotili.

Takže jste nevěděli, že přišel zákazník, který vás bude hodnotit?

To určitě ne, hodnotit totiž může téměř kdokoliv.

Co na umístění říkáte?

Určitě je to velký úspěch. Být v první padesátce, to je opravdu příjemné.

Jako nejlépe hodnocená vyšla kuchyň. V čem myslíte, že jste dobří?

Zaměřujeme se na moderní gastronomii a na práci s čerstvými surovinami. Máme užší nabídku než většina restaurací v Jihlavě, ale zakládáme si opravdu na kvalitních čerstvých surovinách a na přípravě profesionálních kuchařů.

Když se podíváme na žebříček restaurací, bodují restaurace zejména z Prahy, občas z Brna. Z Vysočiny jste tu pouze vy. Proč jste si restauraci otevřeli právě tady? V čem jste ojedinělý?

V podstatě my ale nejsme nějaká speciální restaurace, pro nás je to standardní restaurace, takové by měly být všude. Nejsme nějak výjimeční, jsme prostě jen restaurace, kde se snaží lidé vařit dobře.

Proč si myslíte, že boduje zejména v Praha?

Je pravda, že v Praze je takových restaurací jako je ta naše mnohem víc. Praha je totiž, co se týče gastronomie, takový stát ve státě tady v Čechách. Stahují se tam kvalitní pracovníci, dostupnější jsou i kvalitní suroviny. Tady jsou dva dodavatelé a tam jich je přes dvacet. Je tam i větší konkurenční tlak.

Jak dlouho v Jihlavě působíte a jaké byly začátky?

V Jihlavě působíme už dva a půl roku. Nejtěžší bylo asi ustát tlak lidí, kteří tady neznají, že menu je úzké. Jsou bohužel zvyklí na to, že v jídelních lístcích najdou sto jídel. Nemáme smažený sýr, nemáme topinky. Kvůli tomu ze začátku odcházeli.

Autor: Dana Křížková

3.12.2010
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustraní foto.

Krátce po propuštění z vězení kradl v obchodech i v baru

Miroslav Kalousek ve sněmovně.
DOTYK.CZ

Největší poslanečtí snaživci? Na špici jsou Kalousek i Okamura

Vstupenky na baráž budou nejlevnější v balíčku na všechny zápasy

Jihlava – Poučili se z loňska. Druhá účast v baráži za sebou přinese i výhodu pro příznivce Dukly. Po kritické bouři v minulém roce, kterou zapříčinila výše vstupného na barážová klání, budou letos vstupenky finančně dostupnější.

Provozovatel kiosku skončil kvůli EET. Hledá se náhrada

Polná – Polná na Jihlavsku hledá nájemce bufetu v rekreačním a sportovním areálu u rybníka Peklo. Současný provozovatel bufetu skončil, dle vyjádření starosty kvůli elektronické evidenci tržeb (EET).

Zastavte průzkumy kvůli úložišti, žádají Sobotku

Vysočina – Starostové a obyvatelé obcí vyzývají premiéra Bohuslava Sobotku, aby zastavil průzkumy kvůli úložišti radioaktivního odpadu. Mezi zapojenými obcemi jsou i ty, do kterých zasahuje lokalita Hrádek pod Čeřínkem. Jde například o Hojkov či Cejli.

Miminka ze čtvrtého březnového týdne

Fotografie miminek z jihlavské porodnice, které vyšly v Jihlavském deníku 25. března 2017.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies