VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tři Knížata uspěla v tvrdé konkurenci top restaurací

Jihlava -Mezi největší pochoutky nejlepší restaurace z Vysočiny patří ryby, ale také pečený králík.

3.12.2010
SDÍLEJ:

Jana MarešováFoto: DENÍK

Čtyřiačtyřicáté místo v exkluzivním žebříčku Grand Restaurant – sto nejlepších restaurací v Česku získala jihlavská restaurace Tři knížata. Zařadila se tak za top restaurace zejména z Prahy.

Do špičkového žebříčku odborníka na gastronomii Pavla Maurera se probojovala poprvé. Restauraci hodnotili lidé různých profesí, různého vzdělání, ale především milovníci gastronomie. O tom, jaké to je provozovat nejlepší restauraci na Vysočině si Deník popovídal s majitelkou Janou Marešovou.

Jak jste vůbec do výběru těch nejlepších restaurací v Česku dostali?

Volali nám z Maurerova výběru, že jejich respondenti žádají, aby nás zařadili do seznamu. Poskytli jsme jim tedy všechny informace o naší restauraci a oni nás pak hodnotili.

Takže jste nevěděli, že přišel zákazník, který vás bude hodnotit?

To určitě ne, hodnotit totiž může téměř kdokoliv.

Co na umístění říkáte?

Určitě je to velký úspěch. Být v první padesátce, to je opravdu příjemné.

Jako nejlépe hodnocená vyšla kuchyň. V čem myslíte, že jste dobří?

Zaměřujeme se na moderní gastronomii a na práci s čerstvými surovinami. Máme užší nabídku než většina restaurací v Jihlavě, ale zakládáme si opravdu na kvalitních čerstvých surovinách a na přípravě profesionálních kuchařů.

Když se podíváme na žebříček restaurací, bodují restaurace zejména z Prahy, občas z Brna. Z Vysočiny jste tu pouze vy. Proč jste si restauraci otevřeli právě tady? V čem jste ojedinělý?

V podstatě my ale nejsme nějaká speciální restaurace, pro nás je to standardní restaurace, takové by měly být všude. Nejsme nějak výjimeční, jsme prostě jen restaurace, kde se snaží lidé vařit dobře.

Proč si myslíte, že boduje zejména v Praha?

Je pravda, že v Praze je takových restaurací jako je ta naše mnohem víc. Praha je totiž, co se týče gastronomie, takový stát ve státě tady v Čechách. Stahují se tam kvalitní pracovníci, dostupnější jsou i kvalitní suroviny. Tady jsou dva dodavatelé a tam jich je přes dvacet. Je tam i větší konkurenční tlak.

Jak dlouho v Jihlavě působíte a jaké byly začátky?

V Jihlavě působíme už dva a půl roku. Nejtěžší bylo asi ustát tlak lidí, kteří tady neznají, že menu je úzké. Jsou bohužel zvyklí na to, že v jídelních lístcích najdou sto jídel. Nemáme smažený sýr, nemáme topinky. Kvůli tomu ze začátku odcházeli.

Autor: Dana Křížková

3.12.2010
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Cvičení Ample Strike.

Nad krajským městem se budou brzy cvičit vojáci

Fotbalisté Košetic mohou v Humpolci přidat třetí výhru v řadě!

Humpolec nebo Košetice, kdo znovu vyhraje?

Tasmánské čerty zatím zastupují v zoo psi pralesní

Jihlava – Někdo se v zoo během léta narodil, další zvířata jsou z chovů jiných zahrad. Nejnavštěvovanější místo v Kraji Vysočina proto návštěvníky láká nově na psy pralesní, hrošíka či nově narozené opeřence. Psi pralesní jsou zatím alternativou k tasmánským čertům, tedy ďáblům medvědovitým, o které zahrada usiluje.

AKTUALIZOVÁNO

Stromy padaly na silnice, auta i karavan

Vysočina – Plné ruce práce měli přes noc hasiči i policisté na Vysočině kvůli bouřce doprovázené silným větrem. „V průběhu noci a časného rána zasahovali hasiči na Vysočině u více než 120 událostí v souvislosti s počasím,“ informovala mluvčí hasičů Petra Musilová. Šestadvacet oznámení obdrželi také vysočinští policisté.

Za darované peníze koupí vyhřívanou postel

Jihlava – Jednu vyhřívanou postel pro novorozeně dostane dětské oddělení jihlavské nemocnice díky sportovnímu výkonu Františka Boudného. Ten totiž absolvoval cyklistický závod a slíbil, že za každý ujetý kilometr daruje jeho firma jihlavské nemocnici deset korun. Nakonec je výsledná částka mnohem větší, protože se složilo více sponzorů.

Jednou mě donutili, abych poslal telegram Pavlu Dobešovi, ať nejezdí

Telč – Další ročník oblíbeného festivalu Prázdniny v Telči je již minulostí. Jak vznikl, které hudební hvězdy se ukázaly na prvním ročníku, co byla soutěž O starou Belu, které těžkosti museli organizátoři akce rozdýchat a co se chystá na příští rok. To všechno prozradil Milan Medvěd Kolář, který je duší celého festivalu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení