Díky směně pozemků, ke které má dojít v nejbližší době, totiž město získá chybějící pozemek a může se tak pustit do rozsáhlé revitalizace. Rekonstrukce čeká také blízkou Partlicovu ulici.

„Pozemek o výměře 2 200 metrů čtverečních chceme směnit s Vodárenskou akciovou společností za pozemek v jiné části města o výměře 1 900 metrů čtverečních. Plánujeme totiž další rozvoj lokality Na Kanále, chystá se i rekonstrukce Partlicovy ulice,“ přiblížil třešťský starosta Vladislav Hynk.

Podle něj mají zastupitelé už nyní zpracované studie, jak by část Selské ulice mohla vypadat. „Mohlo by se jednat o areál s in–line dráhou, dětskými prolézačkami a zelení. Další variantou je i výstavba rodinných domků, to ale naráží na záplavové pásmo Třešťského potoka,“ řekl třešťský starosta.

Ke směně s Vodárenskou akciovou společností má město i další důvod. „Nyní projektujeme Partlicovu ulici, chceme tam vybudovat novou kanalizaci, vodovod, silniční povrchy a inženýrské sítě. Součástí může být i rozšíření silnice. Potřebovali bychom však kvůli tomu s majiteli jedné nemovitosti směnit část jejich pozemku. K tomu se nám hodí pozemek, který získáme od Vodárenské akciové společnosti,“ dodal Hynk.