Nezisková organizace Partners Czech totiž v těchto dnech přijímá přihlášky do vzdělávacích kurzů v rámci projektu s názvem Manažerské dovednosti pro vedoucí pracovníky v sociálních službách.

„V nabídce si zájemci mohou vybrat ze dvou typů kurzů. Buďto si vyberou dlouhodobý vzdělávací cyklus manažerských dovedností o obsahu dvě stě hodin, nebo se mohou přihlásit do samostatných dvoudenních školení zaměřených na nejžádanější témata z výše uvedeného dlouhodobého cyklu,“ přiblížila asistentka vedoucího projektu Alena Disha.

Vyšší efektivita

Jeden dlouhodobý cyklus obsahuje 12 dvoudenních tématických seminářů se závěrečným hodnocením prací účastníků. Během dvouletého projektu poběží dva stejné dlouhodobé vzdělávací cykly. Zahájení prvního dlouhodobého cyklu je v listopadu 2011, zahájení druhého cyklu proběhne v dubnu 2012.

Naproti tomu samostatné tématické semináře jsou určeny pro zájemce, kteří si potřebují doplnit jen některá témata. Jedno školení je v rozsahu šestnácti hodin.

„Vzdělávací kurz přinese vyšší efektivitu a kvalitu práce ve vedení organizací poskytujících sociální služby. Účastníci, kteří úspěšně absolvují celý cyklus obdrží certifikát, stejně jako účastníci jednotlivých tématických seminářů,“ doplnila ještě Disha.

Projekt Manažerské dovednosti pro vedoucí pracovníky v sociálních službách má dvouleté trvání a byl zahájen letos 1. září. Více informací a přihláška do kurzu je na webu www.partnersczech.cz. Kurz je zdarma.