Ve straně působí pět let a ve funkci střídá Petra Koláčka. I když dosud v ODS nikdy nezastával výraznou funkci, volební sněm se na předsedovi dohodl jednomyslně.

„Volby dopadly dobře, všechna místní sdružení mají v oblastní radě zastoupení a v čele máme mladého vzdělaného člověka, který bude mít podporu ve zkušeném místopředsedovi Vystrčilovi,“ zhodnotil spokojeně výsledek volebního sněmu první muž Jihlavy Jaroslav Vymazal.

Michal Zigl byl před dvěma týdny zvolený také jako člen místní rady ODS v Jihlavě. Obavy o to, že by funkci nezvládal, nemá. „O post jsem usiloval ze tří důvodů. Mám chuť aktivně pracovat, příští rok chci kandidovat v krajských volbách a budu usilovat o intenzivní spolupráci s ostatními místními sdruženími,“ vysvětlil motivaci Zigl. Zigl plánuje v nejbližší době zjistit situaci v ostatních sdruženích na Jihlavsku a všechny je chce postupně objet a zjistit jejich problémy.

Před časem se totiž málem rozpadlo polenské sdružení kvůli spolupráci na radnici s komunisty. Místostarosta Sobotka raději z ODS vystoupil. „S rozhodnutím výkonné rady ODS jsme tehdy hrubě nesouhlasili, situace v obcích je od centrální úrovně odlišná,“ zhodnotil předseda jihlavské ODS Jan Tesař.

Nový předseda bude usilovat i o to, aby se podařilo do menších místních organizací přitáhnout mladé lidi, které politika bude zajímat.