Ve stáncích budou k dostání pomlázky, kraslice, velikonoční pečivo, bižuterie, dřevěné výrobky, produkty z vosku a nebudou chybět ani pochutiny – uzeniny, sýry či trdelník.

Ve velké gotické síni jihlavské radnice je od 14 hodin k vidění představení Jak skřítek málem zaspal zimu v podání divadla Kos České Budějovice. V 15.15 sehraje Bobodivadlo Jihlava představení Veselé Velikonoce a od 16 hodin se mohou děti i rodiče těšit na hru českobudějovického divadla Zajíčku a slepičko, čípak je to vajíčko? Mezi představeními se přítomní dozvědí více o velikonočních zvycích a obyčejích, postních nedělích i o symbolice pomlázky.

Slámové postavičky a zvířata patří v Cejli na Jihlavsku ke každoroční tradici.
Na Velikonoce dorazila do Cejle zaječí rodinka

Ve vestibulu jihlavské historické radnice se mohou lidé zapojit do různých dílen, například si ozdobit perníček, zkusit si malování na sklo nebo si uplést vánočku. Příchozí se mohou podívat, jak se tkalo na hrábích, což byla dříve tradiční venkovská zimní práce. K vidění bude i drátkování vajíček, pletení košů z pedigu, výroba panáčků ze šustí, sena i březového proutí či paličkování a zažehlovací techniky. Chybět nebude velikonoční květinová dekorace a návštěvníci radnice si mohou zakoupit také velikonoční pečivo. Před radnicí bude nainstalovaná ohrada s živými ovečkami a prodávat se tam budou i sazenice a květiny.

Děti se mohou na radnici zapojit do výtvarných dílen Domu dětí a mládeže Jihlava a uplést si vlastní pomlázku a obarvit vajíčka. Těšit se mohou i na malování na obličej.

IVANA HOLZBAUEROVÁ