Ta se uskuteční v sobotu 5. prosince od 16 hodin na Masarykově náměstí v Jihlavě. „Už v pátek, podvečer navštívíme s mikulášskou nadílkou jihlavskou nemocnici, a to dětské oddělení, kde Mikuláš s andělem předá dárečky a čerti nahlédnou do knihy hříchů," avizuje Alena Skovajsová, ředitelka Nadačního fondu Šťastná hvězda.

Pravé peklo vypukne o den později, tedy v sobotu 5. prosince. Do akce se zapojila Základní škola Jihlava, Jungmannova 6. Zde vzdělávají žáky se speciálními potřebami. Součástí školy je i třída, která připravuje děti na bezproblémový vstup do základní školy. „S Liborem Baselidesem, někdejší hvězdou televize Nova, si děti ze základní školy Jungmannova zazpívají společně koledy, které nacvičily," doplnila Skovajsová.

Děti, které dorazí v sobotu ve čtyři hodiny na jihlavské Masarykovo náměstí, se mohou těšit na bohatý doprovodný program. Veselé dovádění se soutěžemi bude v režii maskota Kubíka od stejnojmenného výrobce dětských nápojů. Děti budou dále soutěžit o nejhezčí masku Mikuláše, čertíka a anděla, dále bude moderovaný tanec s čerticemi a odměna a dárek jsou připraveny také pro nejvtipnější masku dospělého. V pekle bude čekat Lucifer, pro hříšníky bude nachystána pekelná váha, jízda na pekelném býkovi, pekelný mariáš a další. Rodiny si budou moci odnést památku z fotokoutku.

Balíček pro děti

K pití bude nachystaný čertovský drink, andělský punč či čertovo pokušení. Akci moderuje Martina Davidová z Rádia Jihlava a v průběhu podvečera vystoupí zpěvák a účastník SuperStar Vojtěch Šenkýř, Miss Angelika nebo vycházející hvězda Patrik Havelka a pěvecký sbor dětí ze zmiňované základní školy.

„Kdo bude mít zájem o předání balíčků Mikulášem na náměstí vašim dětem, kontaktujte nás na e-mailu info@stastna-hvezda.cz," vyzvala rodiče organizátorka Skovajsová. Akci dělá nadační fond ve spolupráci s Deníkem, Rádiem Jihlava nebo firmou Kubík.