Bezplatné parkování v City Parku totiž včerejškem skončilo.

„Věděl jsem, že ke zpoplatnění má teď někdy dojít, ale přesně jsem nevěděl kdy. Kancelář mám v centru města, takže jsem tady vždycky zadarmo zaparkoval a došel pěšky do kanceláře. Dneska jsem si ale vyjel u závory lísteček, obkroužil parkoviště a zase 
z něj vyjel, protože tři hodiny zdarma mi pochopitelně nestačí," řekl včera Nováček.

Naštvaný ale nebyl. „Mně bylo jasné, že to musí přijít, 
že tady ty místa zabíráme nakupujícím, obzvlášť třeba kolem Vánoc, nevím ale, kde teď budu parkovat. Platit za auto se mi nechce, snad začnu chodit pěšky," zasmál se mladý řidič.

Ještě ráno se ale za parkování v City Parku neplatilo, kasa na parkování se rozjela 
až kolem oběda. Rostislavu Nováčkovi i proto vyjel parkovací lísteček s chybným datem 12. března. „Čekali jsme na naplnění pokladen a prověření, takže ti, kdo přijeli ráno ještě vyjížděli zdarma, ti, co přijeli kolem oběda, už byli 
v režimu tři hodiny zdarma, teď už je vše v pořádku" vyjádřil se odpoledne ředitel obchodně zábavního centra City Park Aleš Navrátil. „Systém funguje, nemám zprávu, že by tomu bylo jinak, lidé se systémem umějí pracovat, mají to zřejmě vyzkoušené z nemocnice, kde je stejný systém. Nikdo nám nenadává, žádné stížnosti nemáme," přiblížil ředitel obchodního centra.

U závor a také u pokladen má City Park svého pracovníka, aby mohl být lidem nápomocný. „Celé roky se tu projížděli bez závor, tak by se mohlo klidně stát, že si někdo závory nevšimne," podotkl Navrátil.

Ve všední dny jsou první tři hodiny parkování v City Parku zdarma, o víkendu jde dokonce o pět hodin. Po překročení této doby zaplatí parkující dvacet korun za každou započatou hodinu.

Oproti ostatním nakupujícím mají výhodu lidé, kteří přijdou do multikina CineStar, a návštěvníci jihlavské zoologické zahrady. „Pokud přijde zákazník do kina a u pokladny oznámí, že má v parkingu auto, bude mu parkovací lístek prodloužen validátorem o dvě hodiny," poznamenal Navrátil. Podobné podmínky budou mít návštěvníci jihlavské zoo.

Ke zpoplatnění se vedení obchodního centra rozhodlo kvůli přeplněnosti parkovacích stání.