Také horní část jihlavského Masarykova náměstí ve středu vpodvečer zaplnily stovky zpívajících. Na pódiu, které se nachází nedaleko vánočního stromu, texty koled předzpívaly děti ze Základní umělecké školy Jihlava.

„Mám ráda živou hudbu a teď těsně před Vánoci to je nádhera. Na náměstí jsme s manželem přišli náhodně. Šli jsme se projít s hůlkami. Děti zpívají opravdu hezky, tak jsme se zastavili a posloucháme. Příští rok si tuto akci určitě nenecháme ujít,“ pochválila děti Dagmar Součková z Jihlavy.

Pozor, vlak! Ilustrační foto.
V Dolní Cerekvi se auto srazilo s rychlíkem. Nehoda se obešla bez zranění

Zpěv asi šedesáti malých zpěváků si přišlo poslechnout kolem šesti set diváků. Někteří se i aktivně zapojili a zpívali jako jeden obří sbor společně s nimi. „S menšími zpěváky jsme dnešní vystoupení nacvičovali tři hodiny. Se staršími jsme se sešli pouze na generální zkoušce, kde bylo už přítomné i žesťové kvinteto,“ popsal sbormistr Petr Sobotka s tím, že děti prý texty koled většinou znají, jen občas si pletou sloky.

Kromě Jihlavy se v jihlavském okrese zpívalo ještě na dalších pěti místech. Lidé se sešli v centru Batelova i jeho místní části Bezděčíně, dále to bylo v Cejli, Polné a Stonařově.

Ilustrační foto
Punk ovládne na jeden večer jihlavský hudební klub