Na opravu však zatím marně čekají. Hlavním problémem pro celkovou rekonstrukci jsou nevypořádané majetkové vztahy, protože silnice leží na pozemcích mnoha vlastníků.

O budoucnosti silnice má napovědět jednání, které se uskuteční ve středu od 13 hodin na Krajském úřadě Kraje Vysočina v Jihlavě. Kromě senátora a současně krajského zastupitele za ODS Miloše Vystrčila, který k setkání opakovaně vybízel, se na schůzce se zástupci Krajského úřadu Kraje Vysočina sejdou i představitelé obcí, jejichž katastrální území se opravy silnice týkají: Telč, Dyjice, Zvolenovice, Vystrčenovice, Nová Říše, Bohuslavice, Zdeňkov, Jindřichovice a Želetava.

Společně budou diskutovat o možnostech dalšího postupu a spolupráci při přípravě rekonstrukce silnice. „Současný stav silnice je nevyhovující. Její rekonstrukce, klidně i po částech, je nutná. Nejvíce akutní se jeví především oprava úseku z Telče do Nové Říše. Věřím, že aktivní zapojení zainteresovaných obcí pomůže rekonstrukci důležité silnice urychlit," prohlásil senátor Miloš Vystrčil.

ZUZANA MUSILOVÁ