Během dvou hodin ostříhali šestnáct zájemců. „Myslím si, že jsme ostříhali šestnáct dárců, ale domluvili jsme se i s lidmi, kteří nemohli přijet nebo jsme je nestihli ostříhat. Takže nám své vlasy pošlou nebo přijedou do Prahy, kde máme kadeřnický salon. V Jihlavě jsme také udělali rekord v délce ostříhaných vlasů,“ sdělila populární zpěvačka Olga Lounová.

Když stříhali v Chomutově, přihlásilo se 69 zájemců, v Praze se číslo vyšplhalo na 120 lidí. Jelikož akci pořádali v Jihlavě poprvé, byl počet zájemců nižší. Na podzim však organizátoři plánují opět do krajského města přijet a ostříhat dárců více.

Dárci dlouhých vlasů dostanou drobné dárky. „Všichni obdrží cédéčko, certifikát a také podepíší dárcovskou smlouvu, aby se vědělo, komu vlasy patří,“ vysvětlila Olga Lounová.

Deset copů na paruku

Po ostříhání následuje třídění. „Vlasy se zváží, změří a vyfotí. Potom bude na webových stránkách, co se s vláskama stalo.

Na jednu paruku musíte mít deset copů podobných vlasů. Ještě k tomu jsou potřeba peníze na výrobu. Proto se nejkvalitnější copy draží a ze získaných peněz se vyrábí paruky,“ dodala zpěvačka a zakladatelka fondu Grácie.

Jaromír Kalina
Je to absurdní, říká o zahájení trestného stíhání náměstek Kalina