Tvůrcem systému je matematik Karel Janeček, který bude zájemcům svůj systém vysvětlovat. Skóre se sčítá a přináší vítěze, na kterém je největší shoda. Zároveň zde bude možnost podepsat archy pro reálnou kandidaturu všech potvrzených kandidátů do prezidentských voleb 2018 na jednom místě.

V rámci turné po celé České republice bude v pátek stánek akce také na Masarykově náměstí, a to v době od 14 do 18 hodin. Lidé tak budou moci přijít a na místě pomocí připravených tabletů hlasovat pro svého kandidáta na prezidenta.

Petr Ulrych
Ulrych na Prázdniny v Telči nepřijede

„Na internetu už v unikátní hře hlasovalo během půl roku více než 160 tisíc lidí. Ve stánku budou také umístěny podpisové archy většiny potvrzených kandidátů na reálnou prezidentskou volbu v roce 2018. Není tedy potřeba složitě hledat časy a místa stánků jednotlivých kandidátů, svůj podpis nebo podpisy mohou lidé svým oblíbencům dát na jednom místě, což nikde jinde v republice nelze,” uvedl k tomu koordinátor projektu Ondřej Koutský. Stánek se poté přestěhuje na festival Vysočina fest.