„Vystoupí na něm špičky českých a slovenských YouTuberů jako Vaďák, Vidrail, Ati, NejFake, Kea, Lady Zika, Pjay, Lukefry a další idoly dospívajících, co se setkají se svými fanoušky,“ uvedla za organizátory Tereza Kubová.

CineTube je akce pro mladou generaci, která vyrostla na internetu a sleduje YouTubery. Diváci na něm uvidí nejen premiérová videa tvůrců, ale také si s nimi mohou popovídat, načerpat inspiraci nebo vyfotit a získat podpis.

„Účelem akce je ukázat to nejlepší z tvorby současných YouTuberů. Projekce dosahuje kvality běžných filmů v kinech a má poslání vést mladé lidi k něčemu kreativnímu,“ říká zakladatel festivalu Marek Dvořák.

CineTube se koná už podvanácté a pokaždé zavítá do deseti až patnácti měst. Nyní třeba i do Brna, Kroměříže, Prahy nebo do Svitav. Kromě České republiky navštíví akce také Slovensko.

„Celá akce trvá tři hodiny, hodinu zabere projekce a další dvě hodiny doprovodný program jako taneční a hudební vystoupení nebo osobní setkání s YouTubery,“ dodala Kubová.

Vstupné je 99 korun v předprodeji a 149 korun na místě. V minulých letech byl mezi mladými lidmi vždy velký zájem o tuto akci. 

Pět nejrychlejších soutěžících získá po dvou lístcích na nedělní setkání s YouTubery v DKO Stačí co nejrychleji správně odpovědět na soutěžní otázku. Ta zní: Jak se říká akci, na které se YouTubeři setkají s návštěvníky a která putuje po několika českých městech? Odpovědi posílejte na: redakce.jihlavsky@denik.cz. Připojte k tomu celé své jméno. Lístky budou k vyzvednutí v místě akce.