Větší část z nich je na Žďársku, u Jihlavy se dá lyžovat na třech svazích, funguje i sjezdovka na Křemešníku u Pelhřimova. „Díky nočním mrazíkům jsou podmínky pro lyžování pořád dobré," říkají správci.

Další dva areály přerušily provoz kvůli skoro jarnímu počasí v tomto týdnu. Vleky se zastavily v Mrákotíně na Jihlavsku a ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku. „O víkendu bude možná ještě fungovat malý vlek. „U velkého už je to vyloučeno," řekl Pavel Škorpík ze střediska Jalovec.

Žďársko: Je to dobré

Na Žďársku se lyžuje na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, v Dalečíně, Novém Jimramově, Svratce a na Harusově kopci u Nového Města na Moravě. „Sněhu máme třicet až šedesát centimetrů. Přes den je to měkčí, ale v noci to přimrzá," přiblížil správce novoměstské sjezdovky Karel Klapač. Mráz sice v minulých dnech nebyl dost silný, aby se dala spustit sněhová děla, ale sjezdovky je ještě dost zásob na hromadách. Klapač míní, že se na Harusově kopci bude lyžovat také v půli března, kdy budou mít prázdniny školáci na Vysočině.

Na Jihlavsku se dá lyžovat na Čeřínku, v Lukách nad Jihlavou a na Šacberku. Také zde počítají s březnovým lyžováním.

Pro rekreační běžkaře budou o víkendu uzavřeny sportovní tratě Vysočina Areny, zalyžovat si tam mohou jen v pátek odpoledne.