Můžou přijít 
v pondělí pátého května na Masarykovo náměstí v Jihlavě, kde se na velkoplošných obrazovkách bude přenášet zápas české reprezentace 
s Kanadou.

„Zápas začíná o půl osmé. Předtím jsou připraveny 
tematické hokejové soutěže 
s moderátorem Robinem Šalamonem," informovala Hana Marhanová, manažerka Českého rozhlasu Region, který hokejové promítání na náměstí chystá. Marhanová dodala, že kromě napínavého zápasu si fanoušci budou moci zakoupit i pivo nebo limonádu. „Vstup na akci je samozřejmě zdarma," informovala Marhanová.

To studentka Monika Nápravníková z Jihlavy bude fandit přímo v centru dění. „Už tento pátek jedu do Prahy na hokejový zápas Lotyšska proti Kanadě. Potom budu povzbuzovat naše hokejisty, když budou hrát proti Švédsku. Uvidím i hokejový zahajovací ceremoniál," těší se mladá studentka.

Další možností, kde hokejoví nadšenci můžou zažít kolektivní radost ze zápasu, jsou už tradičně hospody, vinárny nebo restaurace. „Na další zápasy se zajdu podívat s kamarády třeba i někam do hospody," nastiňuje své další hokejové plány studentka Nápravníková.

Velkoplošnou projekci například chystá jihlavská hospoda Pivní ráj. Fanoušci, kteří zavítají do zmíněné hospody, se vedle hokejové atmosféry můžou těšit i na tipovací soutěž.

Oblíbeným ledním sportem ožijí i vinárny. Hokejové promítání slibuje například i Vinárna u Mě na Znojemské ulici v Jihlavě.

MICHAELA ČERNÁ