Oproti předchozím letům začali o něco později. Důvodem zdržení je podle SMJ termín dodávky nových ozdob.

„Nové vánoční přívěsy mají bílou barvu, takže korespondují s již stávající modrou výzdobu, která byla před časem také do města nově pořízena," uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ. Vánoční ozdoby budou rozvěšeny v následujících čtrnácti dnech v Benešově ulici a v ulicích Matky Boží, Komenského a Palackého.

Nové ozdoby přišly město na 815 tisíc korun, odhad nákladů spojených s pracemi ohledně vánoční výzdoby se pohybuje kolem 180 tisíc korun. Už nyní jsou rozvěšené řetězy na lípách kolem morového sloupu. Vánoční výzdoba bude rozšířena na spodní část Masarykova náměstí, kde bude umístěna na stožáry veřejného osvětlení. Stavět se bude také zvonička, ohrádka a 40 vánočních stromečků.

„Tyto stromečky budou zdobit děti z mateřských a základních škol v Jihlavě," poznamenal Málek. Vánoční výzdoba by měla být hotová nejpozději koncem listopadu.

Vánoční strom na Masarykovo náměstí poputuje od soukromníka z jihlavské Vojanovy ulice. „Na strom se zavěsí 27 kusů modrých světelných řetězů v celkové délce 540 metrů. Další ozdobou budou svítící i nesvítící ozdoby v počtu 72 kusů," dodal Málek.

Vánoční strom se rozsvítí společně s vánoční výzdobou a tržní vesničkou 1. prosince kolem šesté hodiny večer, zhasne na Tři krále.