Zájemci se sejdou v 16.30 hodin v jídelně jihlavské základní školy Seifertova.

„Zástupci města chtějí s občany zejména z okolí společně hledat řešení a diskutovat k několika tématům, a to Skalka – veřejný prostor, Skalka – vodní toky, dopravní řešení, parkování v lokalitě, rekonstrukce ulic, silnice III/4062 Jihlava – Pístov a zahrádky," vyjmenoval mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

Už dříve se hovořilo o tom, že na Skalce by měl vyrůst nádherný park, kterým se bude moci Jihlava pyšnit v celé republice. Radnice totiž slibuje, že do roku 2018 by se toto území mělo dočkat revitalizace, součástí je i odtrubnění Koželužského potoka.

„Autorem projektu je ten samý člověk, který dělal v Litomyšli nádherné klášterní zahrady se sochami Olbrama Zoubka. Odmítáme pouze to slovo odtrubnění, jedná se o studii na super krásný projekt, který bude sloužit pro rekreaci a relaxaci obyvatel. Můžeme se jím pyšnit," vyjádřil se už dříve náměstek primátora Milan Kolář (Forum Jihlava). Podle radnice nebude rekonstrukce Skalky pouze o vyhrabání potoka ze země tak, jak si to někteří lidé představují. Náklady na revitalizaci celého území se odhadují přibližně na 140 milionů korun.