Nejvyšší naměřená hodnota alkoholu byla u jednoho z klientů 4,52 promile. Mezi klienty stanice bylo kromě jiných devětapadesát invalidních důchodců a pět žen na mateřské dovolené. Na jihlavské záchytce občas museli přespat i lidé ze zahraničí, nejčastěji Slováci.

Počet klientů jediné záchytky na Vysočině se loni v porovnání s předchozím rokem snížil. Noc tam strávilo 1 157 lidí, o 135 méně než v roce 2014. Opilých žen tu bylo loni 153, v meziročním srovnání o šest více. Nejvíce opilých, a to 287, bylo mezi jednačtyřiceti až padesáti lety.

Nejčastějšími důvody přijetí do stanice je u klientů ohrožení vlastního života a zdraví a veřejné pohoršení. Cena za nocleh v záchytné stanici v Jihlavě je čtyři tisíce korun a je stejná pro tuzemské i zahraniční klienty. Přímo na místě zaplatilo jen 233 lidí, od kterých se podařilo vybrat necelých čtyři sta padesát tisíc.

Záchytnou stanici provozují Služby města Jihlavy od roku 1999. O klienty se stará pět zaměstnanců, služby na dohodu zajišťuje 13 lékařů.