Dílo Josefa Kose může veřejnost aktuálně vidět v jihlavském Muzeu Vysočiny. Výstava představuje malířovu tvorbu z období uplynulých pěti let. Jeho dílo je k vidění také ve sbírkách Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Galerie výtvarného umění Havlíčkův Brod, Muzea Vysočiny v Jihlavě, Horácké galerie v Novém Městě na Moravě, Ministerstva kultury České republiky v Praze a jinde.

Josef Kos se narodil 26. července 1932 v Košeticích u Pelhřimova. Vystudoval Vyšší uměleckoprůmyslovou školu v Praze, poté absolvoval vysokoškolská studia užité grafiky a knižní ilustrace.

Po několikaleté práci v Praze se Josef Kos vrátil na Vysočinu a také vyučoval na jihlavském pedagogickém institutu. Po jeho zrušení zvolil dráhu umělce na volné noze a v Jihlavě už zůstal.

Nejpodstatnější místo v tvorbě zaujala grafika a v posledních dvou až třech desetiletích malba. Josef Kos začínal jako grafik, zabýval se litografií, ale i užitou tvorbou plakáty, odznaky, medaile, novoročenky, diplomy, pozvánky, propagační grafiku pro tisk, mozaiky i vitráže.

ZUZANA MUSILOVÁ