„Na scénáři jsem pracovala pět let. Mimo jiné jsem vycházela z autentických pocitů. Potřebovala jsem mít ale trochu odstup a nadhled, abych mohla scénář dokončit,“ prozradila režisérka Beata Parkanová.

Hlavní hrdinkou příběhu je Anežka, kterou ztvárňuje Jenovéfa Boková. Ta musela v sobotu ráno několikrát nastartovat auto a popojet s ním jenom pár metrů, aby kamera mohla zaznamenat příjezd k domu její matky. Do této role režisérka obsadila Alenu Mihulovou.

Petra Nováčková, Telč, 15. května 2017, 52 cm, 3800 g
Právě jsme se narodili

Až po několikáté klapce, když si režisérka byla jistá, že záběr příjezdu byl bezchybně natočen, se přesunula s filmovým štábem na zahradu. Točilo se i uvnitř domu.

V krajském městě ovšem štáb nepracoval poprvé. „Nedávno jsme natáčeli v Domě zdraví,“ poznamenala Parkanová.

Prostory jihlavského Domu zdraví si režisérka vybrala pro setkání Anežky s její babičkou. Tu hraje herečka Jaroslava Pokorná.

V sobotu odpoledne se stihly natočit i pohledy kamery do přírody nedaleko Měřína. „Děj filmu se totiž odehrává od zimy do podzimu,“ vysvětlila režisérka.

Místo tragické nehody na silnici mezi Telčí a Mysliboří.
Na místě nehody hoří svíčky. Pro Veroniku

Zaznamenaná krajina tak divákům napoví, o jaké období se jedná. Celovečerní snímek štáb natáčel rovněž ve Velkém Meziříčí, kde od narození žila. Velkou část svého života ale bydlela v Jihlavě. Točit se bude také v Praze.

Příběh filmu Chvilky se skládá z několika „chvilek“, které Anežka prožívá s různými osobami. „S nimi prožívá bolesti ale i radosti,“ dodala na závěr režisérka. Snímek by se měl objevit v kinech koncem roku 2018.