„Pracovníci společně s uživateli služby uklidili dvě lokality, které jsou cílovou skupinou hojně využívány. Šlo o sídliště U Pivovaru a Smetanovy sady,“ uvedla Aneta Kučerová, koordinátorka Vrakbaru.

„Účast nebyla nijak ohromující, ale to jsme ani nečekali. Uživatele je těžké motivovat k účasti, není to nijak lákavé sbírat odpadky. Nemůžeme, a ani to uživatelům nechceme přikazovat,“ uvedla Šárka Štočková, vedoucí služby, která je poskytována mimo jiné na principu dobrovolnosti a diskrétnosti.

„Za úspěch považujeme množství odpadu, které se nám společnými silami podařilo posbírat a dotazy od zúčastněných, zda bychom mohli příští rok vyrazit znovu,“ dodala Štočková.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.